NHL zrušila výmenu Dadonova. Golden Knights sú vo finančných problémoch

Jevgenij Dadonov v súboji o puk.
Jevgenij Dadonov v súboji o puk. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|24. mar 2022 o 06:38

Jevgenij Dadonov musí zostať vo Vegas.

VEGAS. Národná hokejová liga oficiálne zrušila výmenu Jevgenija Dadonova z Vegas Golden Knights do Anaheimu Ducks.

"Zlatí rytieri" chceli Rusa poslať do Kalifornie výmenou za obrancu Johna Moora a zmluvu Ryana Keslera.

Trejd však mal háčik. Krátko nato sa zistilo, že Jevgenij Dadonov mal na svojom zozname klubov, kam nemôže byť vymenený, aj Anaheim. Keďže tento zoznam predkladal ešte Ottawe, aktéri obchodu sa ohradili, že o tom nevedeli.

Z toho dôvodu sa liga rozhodla výmenu zrušiť.

Neplatná výmena, vďaka ktorej by si Golden Knights uvoľnili dostatok priestoru pod platovým stropom, aby mohli aktivovať z listiny dlhodobo zranených aspoň Aleca Martineza, keď bude pripravený na návrat, teraz vyvoláva množstvo otázok o tom, čo bude nasledovať pre Vegas. Dostávajú sa totiž do finančných problémov.

Klub stále môže vymeniť Dadonova do iného tímu, ktorý nie je na hráčovom no-trade zozname, ale potom by už nemohol hrať do konca sezóny a v play off, pokiaľ by mu NHL neudelila výnimku.

Insideri Elliotte Friedman a Jeff Marek diskutovali vo svojom podcaste o Arizone Coyotes. Kupec by však na výmenu pristal zrejme iba v prípade, že Dadonov dostane od NHL výnimku.

Rozhodnutie zrušiť trejd spôsobí komplikácie všetkým stranám. Golden Knights po finančnej a Anaheimu po hráčskej stránke.

Dadonov teraz nevie, čo ho čaká. Buď dostane výnimku a nájde sa záujemca, alebo bude musieť zostať v klube, ktorý sa ho chcel zbaviť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL zrušila výmenu Dadonova. Golden Knights sú vo finančných problémoch