Medzi Halákom a Šesťorkinom zíva priepasť. Riešenie by Slováka nepotešilo

Jaroslav Halák v bránke New York Rangers.
Jaroslav Halák v bránke New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. nov 2022 o 21:18

Jaroslav Halák zatiaľ čelí silnej kritike.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák má vo svojej prvej sezóne v tíme New York Rangers zo zámorskej NHL zatiaľ omnoho horšie výsledky ako jednotka "jazdcov" medzi tromi žrďami Rus Igor Šesťorkin.

Tridsaťsedemročný Bratislavčan nezvíťazil ani v jednom z doterajších šiestich zápasov, v ktorých dostal šancu medzi tromi žrďami.

Podľa experta Arthura Stapla z magazínu The Athletic je jednou z možností nahradiť Slováka gólmanom z nižšej AHL.

"S Halákom to nie je ideálna situácia. V niektorých zápasoch chytal dobre, v ostatných dvoch dueloch nebol dostatočne dobrý, ale výsledky sú rovnaké. Medzi Šesťorkinom a jeho náhradníkom nemôže byť taký rozdiel," myslí si Staple.

Ten však pripomenul, že Halák má v zmluve klauzulu, podľa ktorej ho klub z Manhattanu nemôže vymeniť ani poslať do záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL bez jeho súhlasu.

Práve v Hartforde sa momentálne darí brankárovi Louisovi Dominguemu.

"Generálny manažér Chris Drury sa z tohto nevykrúti. Halákovi dal klauzulu o nemožnosti transakcií, takže ten môže zamietnuť presun hocikam vrátane AHL, ak by tam Rangers chceli nedostatočne výkonného brankára poslať," vysvetlil odborník.

"V Hartforde majú Domingueho, ktorý mal v prvých deviatich zápasoch úspešnosť zákrokov 90,8 percenta, takže by ho mohli využiť a dať Halákovi čas na to, aby vyriešil svoje problémy."

Podľa Stapla ani toto nie je ideálne riešenie. Klub by totiž zbytočne zaťažil svoj platový rozpočet.

Staple očakáva, že do vianočnej prestávky bude ešte častejšie chytať Šesťorkin a Halák nedostane šancu ani vtedy, keď Rangers odohrajú dva duely v priebehu dvoch dní.

Bývalý slovenský reprezentant má úspešnosť zákrokov len na úrovni 88,1 percenta a v priemere inkasoval 3,21 gólu na zápas.

Na druhej strane úradujúci víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára NHL Šesťorkin vychytal všetkých 10 triumfov svojho tímu v sezóne 2022/2023 pri úspešnosti zákrokov 91,7 percenta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Medzi Halákom a Šesťorkinom zíva priepasť. Riešenie by Slováka nepotešilo