Nechytil by ani plážovú loptu, píšu o Halákovi. Tréner sľubuje výhry

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. nov 2022 o 07:29

Jaroslav Halák je prvý brankár, ktorý prehral proti Anaheimu v riadnom hracom čase.

NEW YORK. Jaroslav Halák odchytal v ročníku 2022/23 už šesť zápasov, no stále nezaznamenal výhru. Platí to aj po súboji s Anaheimom, ktorý je fackovacím panákom prebiehajúcej základnej časti.

Rangers prehrali 2:3 a podľa mnohých sa na výsledku odrazili výkony brankárov. Kým Halák pustil strely, ktoré mohol chytiť, John Gibson sa išiel roztrhnúť. Prvý menovaný mal 19 zákrokov, druhý 41.

Kritika na Haláka sa opäť množí vo fanúšikovských kruhoch Rangers. Rozsievajú ju dokonca profily s tisíckami sledovateľov.

VIDEO: Halákov inkasovaný gól.

Napríklad na profile internetového obchodu WeBleedBlue.com, ktorý má partnerstvo priamo s organizáciou, napísal administrátor: "Nenechal by som Haláka chytať ani v mojej lige."

V podobnom duchu ladený status sa objavil aj na stránke špecializovaného podcastu New York Paingers spolupracujúceho so známym webom Inside the Rink: "Dlho som sa Haláka zastával, ale nehrá dobre. Gibson robí úchvatné zákroky, kým Halák nechytí ani plážovú loptu."

Ten istý profil však neskôr chválil Haláka, že sa po treťom góle pozbieral a v tretej tretine neinkasoval, pričom zvládol pár pekných zákrokov.

S Halákom však na Manhattane panuje všeobecná nespokojnosť. Kým Šesťorkin z pätnástich štartov bodoval v trinástich, Halák v šiestich dueloch len raz došiel do predĺženia. Chytá s 88,1-percentnou úspešnosťou zásahov.

Bývalý novinár The Athetic Tom Reed o ňom vraví: "Zabil Rangers už pred sezónou. Nič sa nezmenilo."

Ani krutá kritika však nezmení fakt, že Halákovmu tímu dnes chýbalo aj kusisko šťastia. Puk sa niekoľkokrát odrazil od žŕdky Gibsonovej brány.

Preto kouč Gerard Gallant nepanikári. "Dnes nemal veľa práce, no som si istý, že s tým druhým gólom nie je spokojný," vraví o Slovákovi. "Je to veterán, vyhral už veľa zápasov. Vybojujeme preňho nejaké víťazstvá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nechytil by ani plážovú loptu, píšu o Halákovi. Tréner sľubuje výhry