Jágr opäť spôsobil šialenstvo, tentokrát v Přerove

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|7. feb 2018 o 13:54

Na zápas sa akreditovali aj novinári z Poľska.

BRATISLAVA. Návrat Jaromíra Jágra do českého hokeja spustil šialenstvo. Fanúšikovia v Kladne si vo veľkom kupujú jeho dresy. V prvom zápase po návrate mal síce nastúpiť iba na niekoľko striedaní, aby si pripísal čiarku za štart.

Napokon to skončilo vyše dvadsiatimi minútami na ľade a tromi asistenciami. Kladno porazilo Benátky nad Jizerou 7:2.

Teraz šialenstvo okolo českej hokejovej legendy pociťujú v Přerove. Miestny HC Zubr privíta Kladno a v 44-tisícovom meste je to cítiť.

Zimný štadión Meo Aréna býva vypredaný, tamojší fanúšikovia patria k najlepším v lige.

Ale pri príchode Jágra je situácia úplne iná. "Nech sa už ten cirkus skončí," hovoril jeden z hráčov Přerova pri tréningu podľa isport.cz.

Napriek tomu, že tréner aj hráči trvajú na tom, že na Jágra nič špeciálne nepripravujú, fanúšikovia majú iný názor. Starý trojtisícový zimný štadión bol vypredaný za niekoľko hodín. Kapitálkami napísané slovo "VYPRODANÝ" svieti na stránke klubu už niekoľko dní.

"Predali by sme aj šesťtisíc vstupeniek," tvrdí obchodný manažér klubu Ondřej Hnila. Na zápas sa akreditovali aj novinári z Poľska.

To, že či opäť pôjde o veľké predstavenie legendy českého hokeja, alebo na ľad naskočí na zopár striedaní, ukáže až zápas. Fanúšikovia i hráči sa však na Jágra už tešia. Tak, ako všade inde.

"Jarda je legenda, ikona, jeden z najlepších svetových hráčov všetkých čias. Klobúk dole pred ním. Keď tu niekto taký bude hrať, nečudujem sa ľudom, že bláznia a chcú ho vidieť.

Aj ja ho obdivujem. Fandil som všetkým Čechom v NHL a Jarda je z nich najlepší," hovorí štyridsaťštyriročný veterán v službách Přerova Karel Plášek.

Ten je o rok a trištvrte mladší od Jágra.

Prvý zápas Jágra po návrate

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jágr opäť spôsobil šialenstvo, tentokrát v Přerove