Chromiak opúšťa materský klub, v novom tíme nešetrili superlatívmi

Slovenský hokejový obranca Jakub Chromiak.
Slovenský hokejový obranca Jakub Chromiak. (Autor: TASR)
Sportnet|4. okt 2022 o 08:10

Mladý obranca sa teší na novú kapitolu života.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Jakub Chromiak začal túto sezónu v Dukle Trenčín. Za svoj materský klub odohral tri extraligové zápasy, v ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. 

Šestnásťročný hokejista nateraz ďalšie štarty v žltočervenom drese nepridá, pretože sa dohodol na spolupráci s klubom Sudbury Wolves, ktorý pôsobí v kanadskej Ontario Hockey League (OHL).

"Veľmi sa teším na túto novú kapitolu v mojom živote. Nemôžem sa dočkať, keď stretnem nových spoluhráčov a všetko to začne. Počul som, že Sudbury má skvelých fanúšikov. Teším sa na to, keď si pred nimi zahrám," povedal Chromiak. 

"Sme veľmi šťastní, že sa stal členom nášho tímu. Jakub je skvelý mladý obranca, ktorý už hral dôležité úlohy aj v reprezentácii. V lete bol kapitánom Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe a tento rok hral dobre aj v slovenskej mužskej lige. 

Je to silný obranca na oboch stranách ihriska, má výborný prehľad, schopnosť pohybovať s pukom a tiež skvelý hokejový cit," uviedol viceprezident a generálny manažér Rob Papineau pre klubový web.

V tomto roku si Sudbury Wolves vybrali Chromiaka vo vstupnom drafte Canadian Hockey League (CHL) z celkového siedmeho miesta. Draft do NHL by mal rodáka z Ilavy čakať v roku 2024.

Napriek tomu, že má stále len 16 rokov sa predstavil v lete v drese slovenskej dvadsiatky. Na turnaji vo Fínsku odohral tri duely a gólom rozhodol o cennej výhre nad Českom 4:3 po predĺžení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Chromiak opúšťa materský klub, v novom tíme nešetrili superlatívmi