Jágr sa na to nemohol pozerať. Jeho tím dal sedem gólov a nevyhral

Tomáš Plekanec.
Tomáš Plekanec. (Autor: SZĽH)
Sportnet|2. nov 2022 o 10:55

Hradec Králové otočil takmer stratený zápas.

HRADEC KRÁLOVÉ. „Z niektorých zápasov si zapamätáte všetko, ale dnes si nepamätám nič z toho, čo sa stalo do 50. minúty,“ hovoril tréner hokejistov Kladna Otakar Vejvoda.

Jeho zverenci odohrali v českej extralige zápas, aký sa málokedy vidí. 

Rytíři Kladno viedli nad Hradcom Králové 6:3 aj 7:4. Tomáš Plekanec dal gól a pridal tri asistencie. Nepomohlo to. Kladno prehralo 7:8 po predĺžení. 

Majiteľ klubu a legenda českého hokeja Jaromír Jágr sa v úvode zápasu na striedačke bavil. Hektický záver zápasu však neuniesol.

Hradec Králové v posledných minútach mohutne tlačil súpera a po tom, ako v čase 59:59 vyrovnal skóre na 7:7 Jakub Lev, odišiel Jágr do šatne.

Kladno pritom štyri minúty pred koncom viedlo 7:4. Šiesty gól Kladna strelil 40-ročný Tomáš Plekanec, keď parádne namieril do pravého vinkla.

To sa ešte Jágr na lavičke usmieval. 

Zdanlivo to bol rozhodnutý zápas. Šanca na zvrat vyzerala ako z ríše snov. V predĺžení však rozhodol o osude zápasu obranca Graeme McCormack. Pre domáci tím neuveriteľný obrat, pre hostí horor.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Hradec Králové - Kladno

„Dali sme v Hradci sedem gólov a nevyhrali. Nehráme zlé zápasy, ale nie sme schopní vyhrávať. Je to rovnaké každý rok.

Hráme dobre a máme z toho jeden bod alebo nič. Potom sme tam, kde sme,“ hovoril po zápase aj pre isport.cz Tomáš Plekanec.

„Hokej je o detailoch, o maličkostiach, ktoré nie je vidieť. Teraz vidíte výsledok, ale všetko sa nabaľuje od prvého striedania cez zbytočné fauly v útočnom pásme a straty puku, ktoré otáčajú hru,“ doplnil. 

„Bol to šialený zápas. Aj keď sme ho dobre začali, tak sme urobili množstvo chýb, za ktoré nás súper trestal. Zo zápasu máme mnoho materiálu.

Musíme sa z toho poučiť, pretože takto hrať nemôžeme,“ hovoril tréner Hradca Králové Tomáš Martinec. Vyzdvihol však bojovnosť svojich zverencov.

Štyri asistencie si v drese domáceho tímu pripísal 22-ročný slovenský krídelník Oliver Okuliar. Kladno je v tabuľke českej extraligy na poslednej 14. priečke so 17 bodmi. Hradec Králové je na siedmom mieste.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Jágr sa na to nemohol pozerať. Jeho tím dal sedem gólov a nevyhral