Razantný krok počas play-off. Zvolen odvolal trénera, prezident Mráz reaguje

Tréner HKM Zvolen Jamie Russell
Tréner HKM Zvolen Jamie Russell (Autor: TASR)
Sportnet|23. mar 2024 o 11:31

Na zvolenskej lavičke pôsobil takmer dva mesiace.

ZVOLEN. HKM Zvolen s okamžitou platnosťnou odvolal hlavného trénera Jamieho Russella. Klub oznámil rozhodnutie na webe aj sociálnych sieťach.

Vo funkcii ho nahradí Norbert Javorčík, ktorý bol asistentom Russella.

Vlaňajší finalista nezažíva sezónu podľa predstáv, celú situáciu sa rozhodol komentovať prezident klubu Dušan Mráz.

Sezóna začala podľa očakávaní, potom sa niečo pokazilo

"Do sezóny sme išli s najvyššími ambíciami, s osvedčenými trénermi, s overeným základom hráčskeho kádra a zabezpečeným financovaním. Úvod sezóny nasvedčoval, že sme sa nemýlili ani vo väčšine hráčov, ktorí nás doplnili. Potom sa niečo pokazilo. Nielen ja dodnes presne neviem čo," začal svoje vyjadrenie šéf Zvolena.

Dušan Mráz, predseda predstavenstva HKM Zvolen.
Dušan Mráz, predseda predstavenstva HKM Zvolen. (Autor: TASR)

Mráz ozrejmil, že rezignácia Petra Oremusa a Andreja Kmeča vedenie zaskočila. V nasledujúcej sezóne mal mužstvo viesť práve Kmeč, ponuku na okamžité prevzatie neprijal. Fukcie sa dočasne chopil Javorčík.

"V priebehu dvoch týždňov sme rokovali s niekoľkými trénermi, až nakoniec sme si vybrali Jamieho Russella. Po jeho príchode do Zvolena, keď mužstvo už bolo v Poprade, sme si spoločne s ním pozreli náš zápas v televízii. Zápas sme prehrali po predĺžení.

Pán Russell podľa jeho slov videl celkom jasne, čo treba zmeniť v systéme našej hry. A tiež vyhlásil, že nemá rád lenivých hráčov, a preto hneď v pondelok zrušil voľno a nariadil tréning. Celému predstavenstvu HKM sa to veľmi páčilo."

Russell prezentované myšlienky nenaplnil

"Výsledky, ale najmä herný prejav v nasledujúcich týždňoch však vôbec netešil. Podľa nás sa prezentované myšlienky a plány nenaplnili a ani tréningový proces k progresu neviedol, práve naopak…"

Po štvrtom zápase kvalifikácie o play-off v L. Mikuláši sme mali doslova slzy v očiach. Náš pohľad na spôsob prípravy na zápasy a pohľad trénera sa rozchádza. Nechcem teraz zachádzať do detailov.

Včera večer sme mali dlhšie rokovanie predstavenstva klubu. Všetci sme sa zhodli na okamžitom odvolaní Jamieho Russella z funkcie hlavného trénera HKM Zvolen. Verte, toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Nikdy som nič podobné nezažil, ale z nášho pohľadu k nemu muselo prísť."

Kanadský tréner skončil pôsobenie vo Zvolene s bilanciou 10 víťazstiev a 9 prehier.

"Verím, že nielen vedenie klubu, fanúšikovia, ale aj všetci hráči nebudú chcieť, aby sa pre nich táto sezóna skončila už v marci. 

Očakávam, že v ďalších zápasoch nastúpia len hráči s takýmto názorom, len tí, ktorí sú ochotní zo seba vydať všetko, na čo majú. V tejto fáze sezóny je rozhodujúca vôľa. Ak tá bude, výsledky sa dostavia," zakončil Mráz vyjadrenie na webe HKM Zvolen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Razantný krok počas play-off. Zvolen odvolal trénera, prezident Mráz reaguje