Najväčšie zbrane Košíc zlyhali. Išli sme zožrať puk, vravel Nitran

Nitra znížila stav série s HC Košice na 1:2 na zápasy.
Nitra znížila stav série s HC Košice na 1:2 na zápasy. (Autor: Facebook HK Nitra)
Patrik Fotta|21. mar 2023 o 23:15

Útočné esá Košíc sa na malom klzisku trápili.

BRATISLAVA, NITRA. Nitrania sľubovali pred domácim zápasom s Košicami hokejové peklo.

Búrlivá atmosféra pomohla nitrianskym hokejistom k víťazstvu. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu znížili po výhre 5:2 stav štvrťfinálovej série na 1:2 na zápasy.

Za zlomové momenty tretieho duelu možno označiť udalosti v druhej tretine. Košičania najskôr nevyužili presilovú hru piatich proti trom, ktorá trvala 51 sekúnd.

Rovnakú výhodu dostali aj Nitrania. Po peknej kombinácii prudko vystrelil Luke Green a svojmu tímu zabezpečil vyrovnanie iba 12 sekúnd pred koncom tretiny.

Zdalo sa, že Košičanov gól do šatne rozhodil a v tretej tretine neprišiel z ich strany očakávaný nápor. Naopak, po zlom striedaní darovali súperovi presilovú hru za príliš veľa hráčov na ľade.

Sekundu po jej vypršaní poslal opäť do vedenia domáci tím Jozef Baláž.

"Napriek tomu, že Košice majú Nitru prečítanú, rozhodli presilové hry a ich veľké chyby. Výhodu piatich proti trom jednoducho musí tím ako Košice premeniť," povedal v televíznom štúdiu Boris Valábik.

Milo: Dostali sme lacné góly, ale dali sme päť

Aj košický tréner Dan Ceman priznal sklamanie nad presilovou hrou svojho tímu, ktorá bola v základnej časti najväčšou zbraňou "oceliarov." Žiadny iný tím v lige nepremieňal presilové hry lepšie ako Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Najväčšie zbrane Košíc zlyhali. Išli sme zožrať puk, vravel Nitran