Chýbala mi včerajšia energia, reaguje po prehre Nitry tréner Stavjaňa

Hokejisti HK Nitry spolu s trénerom  Antonínom Stavjaňom.
Hokejisti HK Nitry spolu s trénerom Antonínom Stavjaňom. (Autor: TASR)
TASR|22. mar 2023 o 22:52

Košice sú tak už len jedno víťazstvo od postupu do semifinále.

NITRA. Hokejisti Nitry nedokázali v štvrtom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy vyrovnať sériu na 2:2 a podľahli Košiciam po tesnom priebehu 1:2.

V piatok budú môcť "oceliari" rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stredajší duel rozhodla výborná defenzívna práca Košičanov.

Prvýkrát v sérii sa rozhodol jeden z trénerov pre zmenu na brankárskom poste a Jaroslava Janusa nahradil v bránkovisku Košíc Dominik Riečický.

VIDEO: Zostrih štvrtého zápasu HK Nitra - HC Košice

Inkasovali sme lacné góly

Hostia začali ideálne, v priebehu úvodných pätnástich minút sa presadili dvakrát. Najskôr v 5. minúte zakončil po nedorozumení nitrianskej defenzívy do odkrytej brány Denis Paršin a o desať minút zabezpečil "oceliarom" dvojgólové vedenie kapitán Michal Chovan.

"Je to veľmi dôležité víťazstvo. Každého dva góly trochu viac upokojili. Myslím si, že celý zápas sme mali pod kontrolou," povedal po zápase brankár Riečický.

Trénerovi domácich Antonínovi Stavjaňovi sa nepozdávalo nasadenie jeho zverencov: "Košice sme pustili do vedenia 2:0 a oba góly boli z kategórie lacných. Keď mi niečo chýbalo, tak to bola rovnaká energia ako včera."

Nitrania sa dostali späť do zápasu v závere úvodného dejstva, keď potrestal faul Fejesa, ktorý videl trest do konca duelu, nekompromisným švihom Luke Green. Pre kanadského obrancu to bol štvrtý gól v sérii.

Ubojovaná prostredná časť hry príliš neohúrila oko diváka. Obrovské množstvo súbojov a taktizovanie malo za cieľ nevyprodukovať zbytočnú chybu, ktorá by mohla zlomiť dôležitý duel.

"Bolo to bojovné, veľa súbojov, jazdilo sa hore dole. Je to play off hokej, krásne zápasy už vidieť nebudeme," poznamenal hosťujúci kapitán Michal Chovan.

Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal v 36. minúte útočník Nitry Filip Bajtek, ktorý po nábehu z druhej vlny nechal vyniknúť Riečického lapačku.

Košice si víťazstvo skúsene postrážili

Nitrania si ubrali sily zbytočnými vylúčeniami a Košice zvládli záverečné dejstvo bravúrne. Košická defenzíva dovolila domácim iba štyrikrát ohroziť priestor bránky.

"Výborne sme bránili. Takú tretiu tretinu som ešte asi ešte ani nezažil," pochválil svojich spoluhráčov košický brankár, ktorý v zápase zlikvidoval 25 striel súpera.

"Bolo tam síce chcenie a bojovnosť, ale musím skonštatovať, že to chcelo viac hokejovosti. Udržať sa viac na puku v útočnom pásme, vytvoriť si viac príležitostí.

To najviac bolo cítiť v poslednej tretine, keď sme si nevypracovali žiadnu vyloženú šancu," dodal nitriansky kouč Stavjaňa, na ktorého slová nadviazal domáci kapitán Branislav Mezei: "Košice hrali dobre, zdalo sa, že im neubúdalo síl ani ku koncu. Bolo náročné vytvoriť si nejaký tlak, pretože to je skúsené mužstvo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Chýbala mi včerajšia energia, reaguje po prehre Nitry tréner Stavjaňa