Vybral si ho Oremus. Nový útočník Slovana verí, že v Bratislave dosiahne úspech

Peter Bjalončík.
Peter Bjalončík. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
TASR|20. jún 2024 o 08:33

Vedeniu Slovana sa páčila jeho hra v uplynulom play-off.

BRATISLAVA. Novou posilou hokejistov bratislavského Slovana sa stal Peter Bjalončík.

Dvadsaťpäťročný odchovanec popradského hokeja prichádza do hlavného mesta v rámci trejdu s HK Dukla Ingema Michalovce za Daniila Fominycha. Informoval o tom klubový web Slovana.

Bjalončík debutoval v najvyššej súťaži už ako osemnásťročný v drese rodného Popradu. Predtým si prešiel prakticky všetkými vekovými kategóriami "kamzíkov" a na jednu sezónu si vyskúšal aj fínsku juniorskú súťaž v tíme TPS Turku.

Ďalšie extraligové štarty pridal v projekte slovenskej reprezentácie do 20 rokov, ktorá v tom čase pôsobila v extralige.

Od sezóny 2019/20 bol stabilnou súčasťou zostavy Popradu počas nasledujúcich troch sezón. V lete 2022 prestúpil do konkurenčných Michaloviec, avšak druhú časť vlaňajšej sezóny, vrátane štvrťfinále playoff proti neskoršiemu víťazovi Nitre, opäť strávil v Poprade.

Doteraz Bjalončík odohral v extralige 296 zápasov s bilanciou 62 gólov a 70 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2016.

Na novú kapitolu vo svojej kariére v hlavnom meste sa teší: "Som veľmi vďačný, že o mňa Slovan prejavil záujem a od vedenia klubu som dostal konkrétnu ponuku. Slovan je stále najväčšia hokejová značka na Slovensku.

Teším sa na nových spoluhráčov, trénerov a fanúšikov v Bratislave. Verím, že budeme mať spolu dlhú a úspešnú sezónu," povedal po podpise zmluvy Bjalončík pre klubový web Slovana.

Športový úsek Slovana hráča sledoval počas uplynulej sezóny. "Peter urobil v poslednom období viditeľný progres. Páčila sa nám jeho hra v playoff, kde patril medzi najlepších hráčov svojho tímu. Potvrdil, že je už komplexným hráčom, ktorý si dokáže udržať kvalitu svojho výkonu aj v kľúčových zápasoch sezóny.

Bol zároveň jednou z volieb nášho hlavného trénera Petra Oremusa, ktorý mu určite nájde optimálne miesto v našej zostave tak, aby sa mohol v Slovane ďalej zlepšovať," povedal na margo príchodu Bjalončíka do Slovana športový riaditeľ Rostislav Dočekal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vybral si ho Oremus. Nový útočník Slovana verí, že v Bratislave dosiahne úspech