Predaj Slovana je dokonaný. Spoločnosť JTRE sa stala 100-percentným vlastníkom

HC Slovan - ilustračný záber
HC Slovan - ilustračný záber (Autor: HC Slovan Bratislava)
TASR|11. sep 2024 o 14:01

Svoje podiely predali aj Hofstädter a Jánošík.

BRATISLAVA. Developerská spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) sports & entertainment a.s. sa stala 100-percentným vlastníkom hokejového klubu HC Slovan Bratislava.

Od doterajších menšinových akcionárov Pavla Hofstädtera a Eduarda Jánošíka, ktorí prišli do klubu spolu s majoritným akcionárom Rudolfom Hrubým v auguste roku 2020, odkúpila zvyšný podiel. Informáciu zverejnil Slovan na svojej oficiálnej stránke.

Klub už v pondelok uviedol, že spoločnosť JTRE od doterajšej majiteľky Eleny Hrubej odkúpila väčšinový 57-percentný podiel. Hrubá získala väčšinový podiel v Slovane po tom, čo v decembri 2023 náhle zomrel jej otec. Svoje podiely teraz predali aj Hofstädter a Jánošík.

"Odchádzajúci menšinoví akcionári charakterizovali rokovania o predaji svojich podielov ako profesionálne a korektné. Pri tejto príležitosti vyjadrili svoju vďaku zamestnancom klubu, hráčom a realizačným tímom, s ktorými počas štyroch rokov spolupracovali, na čele s generálnymi manažérmi Marošom Krajčim a Otom Haščákom.

Poďakovali sa tiež všetkým fanúšikom Slovana, osobitne zástupcom a členom oficiálneho fanklubu Verní Slovanu, ktorí sa v dobrých i horších časoch starali o atraktívnu atmosféru na domácich zápasoch," píše sa v stanovisku na stránke klubu. JTRE v plnom rozsahu prevezme aj spoločnosť SLOVAN Marketing s.r.o. a občianske združenie HC SLOVAN Bratislava mládež.

Obaja akcionári sa vyjadrili aj k ich pôsobeniu v klube. Za najúspešnejšie obdobie považujú priebeh storočnicovej sezóny 2021/22, ktorá vyvrcholila ziskom jubilejného desiateho majstrovského titulu pre Slovan, ako aj realizáciou viacerých hodnotných marketingových a spoločenských produktov pripomínajúcich klubové jubileum.

Za spoločnosťou J&T Real Estate (JTRE) stojí jeden z najbohatších Slovákov Peter Korbačka. V roku 2014 kúpil jedno z najväčších obchodných centier v Bratislave, ku ktorému neskôr pridal aj komplex, v ktorom sa nachádza aj futbalový štadión Spartaka Trnava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Predaj Slovana je dokonaný. Spoločnosť JTRE sa stala 100-percentným vlastníkom