Ščerbak a Pardavý vysvetľovali kauzu. Neurobili sme nič zlé, znie zo Slovana

O šarvátky v zápase Košíc so Slovanom Bratislava nebola núdza.
O šarvátky v zápase Košíc so Slovanom Bratislava nebola núdza. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|4. feb 2023 o 00:10

Ruský útočník nastúpil v prvej formácii.

KOŠICE. Zaplnená Steel Aréna explodovala radosťou v piatok večer len raz. Gól Olivera Jokeľa však rozhodcovia neuznali pre hru vysokou hokejkou. Celkom jednoznačne.

"Puk letel veľmi vysoko. Prakticky hneď som vedel, že gól platiť nebude. Aj preto som sa veľmi neradoval," vysvetlil po zápase situáciu Jokeľ.

Košičania mali ešte vyše desať minút na to, aby zápas poslali aspoň do predĺženia. To sa im však nepodarilo a Slovan Bratislava si z metropoly východu odviezol tri body po futbalovej výhre 1:0.

O jediný presný zásah sa postaral už vo štvrtej minúte Liam Pecararo, ktorého geniálnou prihrávkou našiel Patrik Maier.

Ten si po samostatnom úniku vychutnal brankára Jaroslava Janusa, ktorého prekonal precíznou strelou z forhendu ponad vyrážačku.

Američan sa často zapájal do rôznych šarvátok a podpichovaní, čím si vyslúžil hanlivé pokriky zo strany košického fanklubu.

Nikita Ščerbak v drese Slovana Bratislava.
Nikita Ščerbak v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR - František Iván)

Chceli sa vyhnúť pochybeniu s papiermi

Do šarvátok sa dostávala aj najnovšia posila "belasých" Nikita Ščerbak. Ruský útočník nastúpil v elitnej formácii spolu s Harrisom a Pecararom.

"Cítil som sa skvele. S chlapcami vo formácii sme si navzájom sadli. Sú veľmi šikovní. Bol to fyzicky náročný zápas, ale mám radosť, že sme ho zvládli," povedal Ščerbak.

Okolo jeho prestupu do Slovana sa rozpútala kauza. Majiteľ Prešova Robert Ľupták tvrdil, že ruský útočník má s jeho klubom platný kontrakt.

Slovan sa však bránil a deklaroval, že všetky dokumenty k prestupu Ščerbaka sú v poriadku. Pár hodín pred zápasom to potvrdil aj Slovenský zväz ľadového hokeja.

Samotný hráč sa k obvineniam zo strany vedenia prešovského klubu vyjadril krátko po zápase.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Ščerbak a Pardavý vysvetľovali kauzu. Neurobili sme nič zlé, znie zo Slovana