Postup im ušiel prvýkrát po 16 rokoch. V Pittsburghu skončil generálny manažér

Ron Hextall.
Ron Hextall. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
TASR|14. apr 2023 o 18:22

Vedenie verí vo svojich hráčov a cieľ získať Stanley Cup sa nemení.

PITTSBURGH. Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins v piatok prepustil generálneho manažéra Rona Hextalla.

Spolu s ním skončili aj jeho asistent Chris Pryor a riaditeľ hokejových operácií Brian Burke. Stalo sa tak po tom, čo sa Penguins prvýkrát po 16 rokoch nepodarilo postúpiť do play off.

Majiteľ Fenway Sport Group John Henry a predseda spoločnosti Tom Werner v spoločnom vyhlásení uviedli, že tím bude pracovať s novým vedením. Zároveň dodali, že veria vo svojich hráčov a cieľ získať Stanley Cup sa nemení.

Rozhodnutie prišlo po neúspešnej sezóne, v ktorej "tučniaci" obsadili deviatu priečku vo Východnej konferencii, čím ukončili najdlhšiu aktívnu sériu v hlavných severoamerických profesionálnych športoch v počte účastí v play off.

Hextall a Burke prišli do klubu vo februári 2021, krátko po rezignácii bývalého generálneho manažéra Jima Rutherforda, ktorý s klubom získal dva Stanleyho poháre v rokoch 2016 a 2017.

Duo dostalo za úlohu udržať pohromade jadro, ku ktorému patria kapitán Sidney Crosby, ruský útočník Jevgenij Malkin a kanadský obranca Kris Letang.

Hextallovi sa síce minulé leto podarilo podpísať výhodné zmluvy s Malkinom a Letangom, no väčšina rozhodnutí budovať klub okolo jadra hráčov sa nevydarila.

Klub začne s hľadaním nástupcov okamžite, pričom každodennú činnosť zatiaľ prevezmú viacerí členovia farmárskeho Wilkes Barre/Scranton z AHL.

Pomáhať bude aj hlavný tréner Mike Sullivan, čo značí, že klub nemá v úmysle rozviazať s americkým koučom zmluvu. Sullivan podpísal na jeseň uplynulého roka nový kontrakt s platnosťou do konca sezóny 2026/27.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Postup im ušiel prvýkrát po 16 rokoch. V Pittsburghu skončil generálny manažér