Magický Kňažko bol pri góle Columbusu. Už vie, aké je čeliť Malkinovi

Samuel Kňažko.

Magický Kňažko bol pri góle Columbusu. Už vie, aké je čeliť Malkinovi

Samuel Kňažko. (Autor: Twitter / Columbus Blue Jackets)
Samuel Kňažko.
Samuel Kňažko. (Autor: Twitter / Columbus Blue Jackets)
Šimon Čop|14. apr 2023 o 05:25

Prvý bod v NHL zaznamenal český debutant Svozil.

COLUMBUS. Keď nastal koniec sezóny 2022/23, po ktorej budú Columbus Blue Jackets patriť k favoritom na výhru v draftovej lotérii, manažment uvažoval, ako ho fanúšikom aj hráčom trochu okoreniť. 

V noci zo štvrtka na piatok odohrali “modrokabátnici” 81. zápas v základnej časti. Štyroch talentovaných mladíkov odmenili za tohtosezónne výkony debutom v NHL. 

Jedným z nich bol Samuel Kňažko.

Dvadsaťročný trenčiansky rodák sa v dueli proti Pittsburghu stal 93. Slovákom a 27. slovenským obrancom v histórii NHL. Zaujímavé, priam magické poradové číslo obsadil v klubovej histórii. Debutom sa stal 333. hokejistom v dejinách Blue Jackets.

Vyhrali pre mladíkov 

Kňažkovu premiéru si všímali aj novinári či fanúšikovia mimo Slovenska. Išlo najmä o tých, ktorí ho v minulom ročníku sledovali v tíme Seattle Thunderbirds. 

Pred zápasom ho profil CBJProspects s viac ako 4 700 sledovateľmi na Twitteri označil za “slovenského olympijského hrdinu”. Pozvánku k televíznym prijímačom dal fanúšikom Blue Jackets spoločne s ďalšími tromi debutantmi. 

Pred úvodným buly ho neminula tradícia. Kňažko, Stanislav Svozil, Mikael Pyyhtiä a Tyler Angle sa predviedli domácemu publiku na rozkorčuľovaní v rámci slávneho “rookie lap”, teda momentu, keď pred príchodom zvyšku tímu vykorčuľujú na ľad nováčikovia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Magický Kňažko bol pri góle Columbusu. Už vie, aké je čeliť Malkinovi