Páčilo sa im, že vie brániť tých najlepších. V Los Angeles podpísali ruského obrancu

Vladislav Gavrikov (vľavo) bráni Connora McDavida.
Vladislav Gavrikov (vľavo) bráni Connora McDavida. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
Oh my Hockey|8. jún 2023 o 08:00

Gavrikov a Athanasiou podpísali zmluvy na dva roky.

LOS ANGELES. Hokejový obranca Vladislav Gavrikov podpísal dvojročný kontrakt s Los Angeles Kings. Ročná hodnota zmluvy je 5,875 miliónov dolárov.

Rus "kráľov" posilnil počas uzávierky prestupov, keď ho vymenila organizácia Columbus Blue Jackets, ktorá bola jeho doterajším pôsobiskom v NHL. "Modrokabátnici" ho draftovali v roku 2015.

Dvadsaťsedemročný obranca by sa po sezóne stal voľným hráčom. V Los Angeles s ním boli spokojní. Počas minulej sezóny za nich odohral 20 zápasov so ziskom 9 bodov, 6 duelov pridal v play-off.

"Keď môžete dať obrancov ako on hrať proti top hráčom, určite to pomôže," hodnotil jeho prínos manažér Los Angeles Rob Blake.

Gavrikov je na defenzívnu prácu stavaný, má 190 centimetrov a 97 kíl.

Nový kontrakt podpísal aj Andreas Athanasiou. Rýchly útočník predĺžil s Chicagom na ďalšie dva roky. Zmluva má hodnotu 4,25 miliónov ročne.

Dvadsaťosemročný útočník prišiel do Chicaga vlani v lete, keď sa ako voľný hráč dohodol s Blackhawks na ročnom kontrakte na tri milióny dolárov.

Za "jastrabov" odohral 81 zápasov v základnej časti, v ktorých strelil 20 gólov a pridal rovnaký počet asistencií. Ak by Athanasiou nepodpísal novú zmluvu, stal by sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Počas ôsmich sezón v NHL nosil aj dresy Detroitu, Edmontonu a Los Angeles.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Páčilo sa im, že vie brániť tých najlepších. V Los Angeles podpísali ruského obrancu