Po zisku titulu a povolaní do reprezentácie mení klub. Gajdoš sa presunie za hranice

František Gajdoš počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie.
František Gajdoš počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|1. máj 2024 o 13:28

V tíme pôsobia aj ďalší Slováci Matúš Sukeľ, Matej Tomek a Andrej Kudrna.

NITRA. Slovenský hokejový reprezentant František Gajdoš opustil po dvoch sezónach HK Nitra a zamieril do českej extraligy.

Dvadsaťdvaročný obranca podpísal po majstrovskej sezóne s "corgoňmi" dvojročný kontrakt s HC Verva Litvínov.

Gajdoš odohral pod Zoborom prelomovú sezónu 2022/23, keď v základnej časti nazbieral 20 bodov (7+13) a za svoje výkony dostal odmenu v podobe účasti na MS v Rige a Tampere.

Rovnaký bodový zápis zopakoval aj v nedávno skončenom ročníku, keď odohral v dlhodobej časti 49 duelov s bilanciou 4+16.

V play-off patril medzi dôležitých členov mužstva trénera Antonína Stavjaňu, v 18 stretnutiach pridal ďalších 11 bodov (2+9) a bol najproduktívnejší slovenský obranca vyraďovacej fázy.

"S Litvínovom sme boli v kontakte prakticky celú sezónu a cítil som, že o mňa majú veľký záujem. So športovým manažérom Tomášom Vrábelom sa navyše poznáme z môjho pôsobenia v Sparte, čo takisto zohralo úlohu.

V Litvínove pôsobia aj ďalší Slováci Matúš Sukeľ, Matej Tomek a Andrej Kudrna, ktorí mi klub odporučili.

Na českú extraligu sa teším, bude to pre mňa nová výzva a beriem to ako posun v kariére," citoval klubový web Gajdoša, ktorý sa po konci extraligovej sezóny pripojil k národnému tímu a bojuje o účasť na druhom svetovom šampionáte za sebou.

"Týmto podpisom získavame mladého a perspektívneho obrancu, ktorý nám rozhodne zvýši konkurenciu v obranných radoch.

Veríme, že skvele zapadne do tímovej koncepcie a my mu pomôžeme v hokejovom raste," poznamenal generálny riaditeľ českého klubu Pavel Hynek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Po zisku titulu a povolaní do reprezentácie mení klub. Gajdoš sa presunie za hranice