Lístky vraj rozdávali na benzínke k nákupu. Návštevnosť na Floride môžu zachrániť potkany

Hráči Floridy Panthers sa radujú z domáceho víťazstva pred zrakmi fanúšikov.
Hráči Floridy Panthers sa radujú z domáceho víťazstva pred zrakmi fanúšikov. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|23. jan 2022 o 14:34

Vzorom Floride Panthers môžu byť Carolina Hurricanes.

SUNRISE. Predstavte si, že vám v meste hrá jeden z najlepších tímov v akomkoľvek celosvetovo preslávenom športe. Napriek tomu však je v návštevnosti podpriemerný.

Vitajte na Floride!

Mesto Sunrise je známe svojím observatóriom či parkami plnými lesných ciest pre bicykle. Žije tu ani nie 90-tisíc ľudí. Na Tripadvisore vám v zozname zaujímavých miest, ktoré môžete navštíviť, ako prvé ponúknu obchodné centrum, potom prírodnú atrakciu Markham Park.

Až na treťom mieste je FLA Live Arena (nový názov pre BB&T Center, kde sídlia Florida Panthers, pozn. red.), štadión, kde sa – a to špeciálne v dnešnej dobe – hrá najlepší hokej na planéte.

Špekulácií, prečo sa na hokej na Floride nechodí, bolo veľa. Kedysi za to mohli najmä zlé výsledky, no tie sú minulosťou. Ako sú na tom Panthers dnes?

Hokejovo sa situácia otočila o 180 stupňov. Cats boli dlhý čas fackovacím panákom súťaže a postup do play-off bol od deväťdesiatych rokov raritou. Teraz sa ale definitívne zaradili medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára.

Zimomriavky

Prvý zápas série prvého kola play-off 2021 medzi Floridou a Tampou Bay sledovalo priamo v domácej aréne Panthers 9646 ľudí. Viac sa pre covid nezmestilo.

Tvrdá séria sa pre „panterov“ začala emotívne. Štadión bol plný rozvášnených priaznivcov. Podobné pocity nezažívajú tunajší hráči na domácom ľade často.

VIDEO: Hráči Floridy Panthers vychádzajú na ľad a aréna buráca (začína v čase 6:40)

„Počas hymny po mne liezli zimomriavky,“ priznal kapitán Aleksander Barkov. „Bolo to skvelé. Skrátka chcete, aby sa takéto niečo dialo každý zápas.“

Florida hrala v prvom kole po prvý raz od roku 2016. Štadión konečne ožil. Diváci potrebovali vzpruhu, a tú im konečne mohli dať aj hráči.

Pritom to nie je tak dávno, čo kolovali informácie, že sa lístky na hokej na Floride dávali zadarmo na čerpacích staniciach pri nákupe nad desať dolárov.

Možno boli súčasťou irónie, možno mali reálny základ. Žiadna možnosť by neprekvapovala. Klub skrátka potreboval nahnať ľudí späť do sedačiek. Svoju komunitu budoval všetkými možnými spôsobmi.

Ešte v roku 2013 tu platila ponuka, že ak ste boli na zápase, ktorý Panthers vyhrali, dostali ste lístok na ďalší zápas zadarmo. Ako by nestačilo, že najlacnejšie lístky stáli sedem dolárov!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lístky vraj rozdávali na benzínke k nákupu. Návštevnosť na Floride môžu zachrániť potkany