Hrá sa o 10-tisíc eur. Finále Slovenského pohára bude v Prešove

Radosť hokejistov HC Grotto Prešov.
Radosť hokejistov HC Grotto Prešov. (Autor: TASR)
SITA|21. jan 2022 o 14:26

Prešov prešiel cez Zvolen, Žilina vyradila Košice.

BRATISLAVA. Slovenský pohár v hokeji v sezóne 2021/2022 vyvrcholí finálovým duelom medzi Prešovom a Žilinou v utorok 8. februára, hrať sa bude na ľade extraligistu.

Víťaz súťaže získa finančnú odmenu 10-tisíc eur.

"Pôvodne sme chceli finále usporiadať na neutrálnej pôde, ale Prešovčania prejavili veľký záujem organizovať zápas.

Našli spoločnú reč so žilinským klubom, čo sme rešpektovali. Veríme, že fanúšikovia v Prešove zaplnia dostupnú kapacitu štadióna a vytvoria adekvátnu finálovú atmosféru.

Do boja o trofej prenikli dva kluby, ktoré pristúpili k súťaži najzodpovednejšie a pozíciu vo finále si zaslúžili,“ povedal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.

Prešovčania v septembri vyhrali základnú B-skupinu, v ktorej zdolali Košice, Martin aj Michalovce. V semifinále Šarišania v oboch dueloch prevýšili úradujúceho slovenského šampióna HKM Zvolen.

Žilinčania síce v A-skupine podľahli Spišskej Novej Vsi, no zdolali Zvolen aj Skalicu, v semifinále si dvakrát poradili s Košicami. Zvolenčania v semifinále nehrali v najsilnejšom zložení, Košičania do oboch duelov nasadili svojich juniorov.

Hokejisti Prešova sú aktuálne v extraligovej tabuľke na 10. pozícii, hráči Žiliny sú lídrami druhej najvyššej súťaže SHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hrá sa o 10-tisíc eur. Finále Slovenského pohára bude v Prešove