Fínsky tréner zostáva Banskej Bystrici. Mám nedokončenú misiu, vraví

Tréner Antti Karhula.
Tréner Antti Karhula. (Autor: TASR)
SITA|22. apr 2022 o 17:13

Karhula podpísal nový kontrakt na nasledujúce dve sezóny.

BRATISLAVA. Extraligový hokejový klub HC '05 Banská Bystrica sa dohodol na pokračovaní spolupráce s fínskym trénerom Anttim Karhulom.

Ako informuje oficiálny web klubu, tridaťšesťročný rodák z Oulu podpísal nový kontrakt na nasledujúce dve sezóny.

Karhula: Musíme dokončiť, čo sme rozpracovali

Karhula prišiel do Banskej Bystrice v januári 2022 a pri kormidle klubu nahradil krajana Tuukku Poikonena. Už pod taktovkou Karhulu postúpili Banskobystričania do štvrťfinále play off, v ktorom vypadli s hráčmi Zvolena.

"Mám nedokončenú misiu a moja práca pri mužstve ešte neskončila. Naozaj som si to tu obľúbil a bavilo ma pracovať s hráčmi, ktorých sme tu mali. Postupne som ich spoznával lepšie a lepšie a bol som spokojný s ich pracovnou morálkou, s tým ako boli ochotní učiť sa novým veciam a pozmeniť svoj prístup k hre a zápasom.

Myslím si, že musíme dokončiť, čo sme rozpracovali. Svoju úlohu zohralo aj to, že každý sa tu ku mne správal naozaj skvelo, nemám sa na čo sťažovať a tým pádom som nevidel dôvod prečo nepokračovať," povedal Karhula v rozhovore pre oficiálny web klubu spod Urpína.

Akú má víziu na nasledujúcu sezónu?

Pripojil aj víziu na nasledujúcu sezónu. "Čo sa týka zostavy, každý tréner chce mať v tíme čo najviac ofenzívnej sily. To bola jedna z vecí, o ktorých sme sa bavili a zároveň, aby sme mali dostatočnú šírku kádra.

Samozrejme, potrebujete mať hráčov na oslabenia, presilovky a mať jasne stanovené, čo je koho úloha. Verím, že tu máme naozaj kvalitnú a silnú kostru, ktorú chceme udržať pokope a drobnými zmenami tento základ ešte vylepšiť a doplniť vhodnými hráčmi.

Sú to všetko malé kúsky skladačky, ktorými sa snažíte zlepšiť káder a zároveň udržať vysokú mieru dobrej chémie a atmosféry medzi hráčmi, ktorá tu vládla. Tých aspektov, ktoré je potrebné zvážiť, je veľa," myslí si fínsky kouč.

"Nie je to ako prísť do obchodu a vybrať si čo chcete, nikdy totiž nevieme, či jednotlivé kúsky tej skladačky do seba zapadnú. Preto je potrebné venovať sa tomu už v zárodku a uistiť sa, že budeme mať správne charaktery a správnych hráčov na správne pozície.

Takže toto sú veci, ktorým sa posledné týždne venujeme a môžem povedať, že všetko nasvedčuje a smeruje k tomu, že ideme správnym smerom," dodal Karhula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Fínsky tréner zostáva Banskej Bystrici. Mám nedokončenú misiu, vraví