Mešár je profesionál uväznený v tele juniora. Potrebuje lepší tím, vraví expert

Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers.
Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Oh my Hockey|10. mar 2023 o 07:49

Mešár sa počas tejto sezóny príliš nezlepšil, vraví odborník.

KITCHENER. FIlip Mešár prežíva prvú sezónu v zámorí. V juniorskej OHL zatiaľ pozbieral 42 (16+26) bodov v 44 zápasoch a odborníci sa väčšinou zhodujú, že si stále úplne nezvykol.

V podobnom duchu píše na webe habseyesontheprize.com skaut Hadi Kalakeche. Talentovaného Slováka pred pár dňami sčasti pochválil, no nebol príliš optimistický.

"Pre Mešára bolo celkom náročné zvyknúť si na nové prostredie v OHL," píše a zdôrazňuje, že bol blízko k mužskému hokeju, no po jednom zápase v AHL ho Habs poslali do juniorskej ligy.

"V individuálnej rovine sa Mešár príliš nezlepšil. Stále je to rýchly a dynamický korčuliar s výborným pohybom bez puku a tvorca hry, ktorý vykazuje záblesky defenzívnych schopností, ale chýba mu takmer akákoľvek fyzickosť," tvrdí.

"Jediným skutočným rozdielom v jeho hre je väčšia schopnosť absorbovať údery. Síce sa stále za každú cenu vyhýba fyzickým situáciám, ale keď je to nevyhnutné, dokáže prijať úder a zostať na nohách."

Mešár je so 42 bodmi siedmy v tímovom bodovaní a v hodnotení +/- sú v Kitcheneri len traja horší hráči. Expert to sčasti pripisuje divokej sezóne a faktu, že Mešár v prvej zámorskej sezóne nehrá za favorita.

"Možno ešte chvíľu potrvá, kým Mešár ukáže určitý pokrok vo svojej hre, keď sa prispôsobí severoamerickému štýlu a udomácni sa v juniorskom hokeji. Momentálne je ešte vo fáze adaptácie, ale pre jeho úspech je nevyhnutný prestup do tímu, ktorý má stanovenú predstavu o tom, kam smeruje a čo od Mešára chce.

Kitchener nie je tým správnym tímom, ktorý by v tejto chvíli dokázal dostať to najlepšie z voľby Habs v prvom kole draftu.

Mešár má mozog profesionála, ktorý je zaseknutý v tele juniora. Potrebuje tím, ktorý si to uvedomí a zužitkuje," dodal Kalakeche.

Do 19-ročného rodáka zo Spišskej Belej sú vkladané veľké nádeje. Vlani sa ukázal v drese Popradu 16 (8+8) bodmi v 37 stretnutiach. Tento rok patril k lídrom slovenského národného tímu na MS do 20 rokov. Canadiens si ho vybrali z 26. pozície na drafte 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár je profesionál uväznený v tele juniora. Potrebuje lepší tím, vraví expert