Mešár v príprave zaujal, novinár ocenil šikovné ruky aj hokejové IQ

Filip Mešár v zápase proti Torontu.
Filip Mešár v zápase proti Torontu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|1. okt 2022 o 11:55

Filipovi Mešárovi sa darí v prípravnom kempe veľkoklubu.

MONTREAL. Filip Mešár zažíva úspešnú prípravu na novú sezónu. Montreal už vyradil zo svojej zostavy 23 hráčov, no mladý Slovák ostáva v hlavnom kempe.

S tímom Canadiens trénuje ešte 24 útočníkov, medzi nimi aj ďalší Slovák a jednotka predošlého draftu NHL Juraj Slafkovský.

Mešár odohral za veľkoklub dva prípravné zápasy. Aj keď nebodoval, na ľade zaujal. Pri prehre 0:3 proti Torontu sa sám dostal do veľkej šance.

"Akcie ako táto ukazujú, že si dokáže tvoriť ofenzívne akcie vďaka šikovným rukám, rýchlosti a hokejovému IQ," chválil Mešára Matt Drake z portálu Habs Eyes On The Prize.

"Aj keď nedal gól, bol k tomu proti Torontu asi najbližšie zo všetkých hráčov. Je tam skutočná zručnosť a on ukazuje, že by bol úplne schopný hrať v tejto sezóne s profesionálmi," doplnil.

Canadiens sa stále nevyjadrili, kde bude Slovák nastupovať v nasledujúcej sezóne. V juniorskej OHL má na neho práva klub Kitchener Rangers, ale svojou hrou si pýta miesto v AHL v klube Laval Rocket.

V zápasoch nastupoval aj pri hráčoch, ktorí budú hrať za tento tím a nesklamal. Drake by nebol prekvapený, keby sa Mešár v príprave dočkal príležitosti aj pri stabilných hráčoch prvého tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár v príprave zaujal, novinár ocenil šikovné ruky aj hokejové IQ