Mešár je krôčik od senzácie proti Wrightovi. Jeho tím vedie nad favoritom 3:0

Filip Mešár so spoluhráčmi z Kitchener Rangers.
Filip Mešár so spoluhráčmi z Kitchener Rangers. (Autor: Twitter Kitchener Rangers)
Oh my Hockey|5. apr 2023 o 07:50

Skauti Slováka chvália, hoci neboduje.

KITCHENER. Hokejisti Kitcheneru Rangers zvládli aj tretí zápas štvrťfinálovej série proti Windsoru Spitfires. Čo odborníci považovali za vopred rozhodnutú sériu sa vyvíja úplne inak, ako naznačovali predpoklady.

Rangers zvíťazili v prvom domácom dueli 6:3. Svoje vedenie v sérii zvýšili už na 3:0 a sú posledné víťazstvo od vyradenia favorita.

Do play-off pritom postúpili ako ôsmy, teda posledný postupujúci tím zo Západnej konferencie. Spitfires túto konferenciu vyhrali a pozbierali o 22 bodov viac ako Kitchener. V ich tíme pôsobí aj štvorka draftu Shane Wright.

V prvom stretnutí sa "jazdci" radovali z výhry 5:3. Druhý zápas zvládli jednoznačným výsledkom 4:0 a vo víťaznom ťažení pokračujú aj doma.

VIDEO: Zostrih z 3. zápasu Kitchener Rangers - Windsor Spitfires

Filip Mešár však za svojimi spoluhráčmi štatisticky zaostáva. Napriek tomu, že Rangers strelili už 16 gólov a inkasovali len šesť, má slovenský talent v play-off zatiaľ nula bodov a jednu mínusku.

Navzdory tomu ho skauti aj fanúšikovia chvália. "Mešár síce nedáva góly, no kontroluje hru držaním puku," napísal na Twitteru počas posledného zápasu odborník Grant McCagg.

Podľa skauta z webu Dobberprospects.com Sebastiana Higha ho ľudia odpisujú priskoro: "Z Mešára sa rýchlo stáva podceňovaný prospekt. Jeho produktivita nie je veľmi dobrá, ale v hre má veľa svetlých prvkov.

Jeho 2,38 prihrávok na strelu na 20 odohraných minút je najlepších v OHL. V tejto sezóne urobil výrazný pokrok v tvorbe hry a stále je v mojich očiach budúcim hráčom do druhej formácie v NHL."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»Mešár je krôčik od senzácie proti Wrightovi. Jeho tím vedie nad favoritom 3:0