Expert skritizoval Mešára: Robí pochybné rozhodnutia a zaostáva za očakávaniami

Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers.
Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
SITA|23. feb 2023 o 15:23

Filip Mešár zažíva v OHL náročnejšie obdobie.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Filip Mešár z tímu kanadskej juniorskej OHL Kitchener Rangers po skvelom predošlom týždni opäť trochu poľavil v zbieraní bodov a celkovo nepodával najlepšie výkony.

Podľa zámorského experta Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now 19-ročný krídelník trochu zaostáva za očakávaniami a stále na jeho hre vidieť, že si ešte len zvyká na zámorský hokej.

Dumont zaradil Mešára na 8. miesto v najnovšom výkonnostnom rebríčku talentovaných mladíkov v systéme klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens na základe výsledkov z uplynulého týždňa.

Pohoršil si v ňom o jednu pozíciu oproti predošlému vydaniu, keďže v troch stretnutiach počas sledovaného obdobia zaznamenal iba dve asistencie. Celkovo mal po nich na konte 37 bodov (16+21) v 38 dueloch tejto sezóny.


"Mešár má za sebou náročný týždeň, čo sa týka obrannej hry. Naďalej relatívne pravidelne boduje, ale vzhľadom na jeho pozíciu na drafte je priemer nižší ako bod na zápas trochu sklamaním.

Prežíva rušnú sezónu a absolvuje prvý ročník v Severnej Amerike, ale vo väčšine duelov mu stále niečo chýba. Niekedy je to intenzita, inokedy obranná hra.

Väčšinou ide o pochybné rozhodnutia na ľade, no to by sa malo zlepšiť, keď získa viac skúseností a pokoja," napísal expert o Mešárovi, ktorého si Canadiens vybrali na vlaňajšom drafte nováčikov do NHL z 26. miesta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Expert skritizoval Mešára: Robí pochybné rozhodnutia a zaostáva za očakávaniami