VIDEO: Hráči Edmontonu lámu rekordy. Opäť vyhrali a vynútili si šiesty zápas

Radosť hokejistov Edmontonu Oilers.
Radosť hokejistov Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|19. jún 2024 o 05:15

Connor McDavid zaznamenal štyri body v druhom stretnutí po sebe.

NHL - finále play-off - 5. zápas

Florida Panthers - Edmonton Oilers 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)

Góly: 27. M. Tkachuk (Rodrigues), 33. Rodrigues (Montour, Bennett), 45. Ekman-Larsson (M. Tkachuk) – 6. C. Brown, 22. Hyman (Bouchard, McDavid), 25. McDavid (Foegele, Bouchard), 32. Perry (McDavid, Bouchard), 60. McDavid

Brankári: Skinner 30/33 - Bobrovskij 19/23

/stav série 3:2/

SUNRISE. Druhá šanca na Stanley Cup, z toho prvá pred domácimi fanúšikmi. Ani tú však Florida Panthers nevyužili.

Finále NHL je stále otvorené a boj o titul pokračuje aj po piatom stretnutí. Edmonton Oilers zvíťazili, odvrátili druhý mečbal Cats a výhrou 5:3 si zabezpečili návrat na domáci ľad.

A hlavnou hviezdou bol opäť Connor McDavid. Druhýkrát po sebe zaznamenal štyri body, tentoraz za dva góly a dve asistencie.

"Je to šialené jazda a sme radi, že potrvá ešte aspoň jeden deň. To je to, čo sme si tu zaslúžili - ďalší deň, ďalší boj. V Edmontone budeme pripravení," povedal kapitán.

Nikto v histórii neodohral dva štvorbodové zápasy vo finále za sebou a nikto nepozbieral viac bodov vo finálových zápasoch, keď jeho tím čelil koncu sezóny. V play-off má 42 bodov a do historického rekordu Waynea Gretzkého mu už zostáva len päť.

"Connor proste robí Connorove veci. A preto je špeciálny. Dokáže pozdvihnúť svoju hru v najdôležitejších momentoch. To je hlavný dôvod, prečo sme sa dostali tak ďaleko. Bez neho by sme tu neboli," priznal pre Sportsnet Hyman.

Zach Hyman sa raduje z gólu
Zach Hyman sa raduje z gólu (Autor: TASR/AP)

Slušný zápas však odohrali aj ďalší. Brankár Stuart Skinner podržal 30 zákrokmi a neroztriasol sa ani pri dramatickom tlaku v závere pri hre bez brankára. Tri asistencie si pripísal Evan Bouchard, ktorý v tohtoročnej vyraďovačke pozbieral už 26 asistencií - viac ako ktorýkoľvek obranca v dejinách NHL.

Oilers sa tak pomalými krokmi približujú k senzácii. Sú prvým tímom za 12 rokov, ktorý vo finále prehrával 0:3 a potom vyhral ďalšie dva duely.

Za znížením v sérii si šli od úvodu, keď sa v oslabení v 6. minúte presadil Connor Brown. V početnej nevýhode bodoval v druhom zápase po sebe.

Pred týmto momentom boli aktívnejší Panthers. Po ňom sa však herná prevaha preklopila na stranu hostí a Edmonton dlho súpera do ničoho nepustil.

Kanadský tím pokračoval v dominancii aj na začiatku druhej dvadsaťminútovky. Najprv využil presilovku Hyman a v čase 25:00 zvýšil už na 3:0 Connor McDavid, keď nachytal brankára Bobrovského z uhla.

Florida sa začala zobúdzať tesne potom. Trojgólové vedenie si Edmonton neudržal ani dve minúty, na 1:3 znížil Tkachuk.

Ešte rýchlejšie odpovedali domáci o päť minút neskôr. Corey Perry sa po nádhernej McDavidovej akcii a prihrávke nemýlil, ale už 14 sekúnd po ňom znížil Rodrigues.

V tretej tretine zdramatizoval stretnutie gólom v 45. minúte Oliver Ekman-Larsson. Nasledoval tlak Panthers, ktorý vrcholil v závere pri hre bez brankára. K vyrovnaniu ale nedošlo. Stav uzavrel 19 sekúnd pred koncom štvorbodový McDavid.

"Na našej situácii sa v posledných dvoch zápasoch nezmenilo absolútne nič okrem toho, že sme sa naučili nejaké veci. Necítim sa byť spľasnutý. Ani môj tím, necítia sa tak, akurát sú trochu nevrlí," povedal tréner "panterov" Paul Maurice.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Hráči Edmontonu lámu rekordy. Opäť vyhrali a vynútili si šiesty zápas