Zemetrasenie vo Winnipegu? Hráči nechcú predĺžiť zmluvy

Chandler Stephenson v zrážke s brankárom Winnipegu Jets Connorom Hellebuyckom a útočníkom Pierre-Luc Duboisom.
Chandler Stephenson v zrážke s brankárom Winnipegu Jets Connorom Hellebuyckom a útočníkom Pierre-Luc Duboisom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. jún 2023 o 10:33

Viacerí hráči povedali, že s klubom zmluvu nepredĺžia.

WINNIPEG. V hokejovom klube Winnipeg Jets zrejme v lete nastane veľa zmien.

Už v minulosti vyplávalo na povrch, že v kabíne nepanuje najlepšia nálada a pred uplynulou sezónou zobrali Blakeovi Wheelerovi kapitánske C.

Dá sa očakávať, že klub opustí viacero kľúčových hráčov.

Dlhodobo je s výmenou spájaný center Pierre-Luc Dubois. Dvadsaťštyriročný útočník nemá novú zmluvu a klubu dal vedieť, že s nimi kontrakt nepredĺži. Stále je ale obmedzeným voľným hráčom a Jets tak budú hľadať klub so záujmom o Duboisa.

Ako najžhavejší adept vyzeral Montreal, kde by mal záujem hrať aj samotný hráč. Canadiens ale nie sú ochotní preplácať a tak ponuka musí dávať zmysel.

Pierre-Luc Dubois má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. V 73 zápasoch zaknihoval 63 bodov.

Najnovším adeptom na výmenu je aj brankár tímu Connor Hellebuyck. Podľa magazínu TheAthletic nemá záujem predĺžiť s klubom zmluvu.

Súčasný kontrakt mu končí po sezóne 2023/24. Dá sa teda očakávať, že Jets budú hľadať možnosti, ako elitného brankára vymeniť.

Hellebuyck počas svojej kariéry iné pôsobisko nezažil. Odohral 445 zápasov a zastavil 91,6 percent striel. Američan raz vyhral Vezina Trophy a je považovaný za jedného z najlepších brankárov súčasnosti.

Kandidátom na výmenu je aj útočník Mark Scheifele, ktorému takisto skončí zmluva po budúcej sezóne. Produktívny útočník patrí k lídrom Jets, v 723 zápasoch nazbieral 645 bodov.

Dubois, Hellebuyck a Scheifele sú podľa magazínu TheAthletic traja najväčší adepti na výmenu počas leta 2023 v rámci celej NHL.

Vysoké šance na zmenu pôsobiska majú aj Alex DeBrincat (Ottawa), Carter Hart, Travis Konecny (obaja Philadelphia), John Gibson (Anahiem), Erik Karlsson (San Jose), Brett Pesce (Carolina) a William Nylander (Toronto).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zemetrasenie vo Winnipegu? Hráči nechcú predĺžiť zmluvy