Boston a Washington ukuli veľkú výmenu, sťahuje sa aj obranca Orlov

Dmitrij Orlov.
Dmitrij Orlov. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. feb 2023 o 07:11

Celkovo sú do trejdu zapletení traja hrajúci hokejisti.

BOSTON, WASHINGTON. Boston Bruins získali od Washingtonu Capitals útočníka Garneta Hathawaya a obrancu Dmitrija Orlova výmenou za útočníka Craiga Smitha, voľbu v prvom kole draftu 2023, druhom kole draftu 2025 a treťom kole draftu 2024.

Do trejdu bola zamiešaná aj tretia strana, konkrétne Minnesota Wild. Keďže si Bruins nechceli veľmi zaťažiť strop, polovicu z Orlovovho platu 5,1 mil. dolárov naďalej budú hradiť Capitals a ďalších 25 percent Wild, za čo dostali výber v piatom kole draftu 2023.

Orlov ani Hathaway nehrali proti Anaheimu. Vopred sa vedelo, že budú zdravými náhradníkmi pre prípad trejdu.

Bruins sú horúcimi kandidátmi na Stanley Cup, preto sa pre posily neváhajú vzdať aj draftových výberov. Najväčším menom vo výmene je Orlov, víťaz Stanley Cupu z roku 2018. V 46 dueloch prebiehajúcej sezóny zaknihoval 19 (3+16) bodov a bol druhým najvyťažovanejším hráčom mužstva.

Americký forvard Hathaway vystuží spodné útočné lajny Bostonu. V 59 dueloch si pripísal 16 (9+7) bodov. Viedol tím Capitals v počte bodyčekov (198) a bol ich najčastejšie blokujúcim útočníkom (65 blokov).

Obaja hokejisti sa po sezóne môžu stať neobmedzene voľnými hráčmi.

"Teraz budem dúfať, že zostaneme zdraví a pokúsime sa hrať najlepší hokej v správnom čase. Bude to náročná misia," vyjadril sa generálny manažér Bruins Don Sweeney.

Washington Capitals získali 33-ročného Craiga Smitha. Univerzálny útočník už v NHL odohral 831 zápasov, no v prebiehajúcom ročníku sa mu nedarí bodovať ako v predošlých. Po 42 stretnutiach má na konte 10 (4+6) bodov.

"Táto výmena nám umožňuje získať draftový kapitál, získať mladých hráčov a doplniť náš systém," povedal generálny manažér Capitals Brian MacLellan o motivácii uskutočniť trejd.

"Hoci sa táto sezóna ukázala ako náročná pre zranenia našich významných hráčov, sme v pozícii, keď môžeme využiť niektoré z našich súčasných aktív na prebudovanie nášho klubu a vybudovanie konkurencieschopného tímu, ktorý bude napredovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston a Washington ukuli veľkú výmenu, sťahuje sa aj obranca Orlov