Nashville predĺžil kontrakt s obrancom aj brankárskou hviezdou MS na Slovensku

Kevin Lankinen.
Kevin Lankinen. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. mar 2023 o 07:14

Dante Fabbro aj Kevin Lankinen zostanú v Nashville.

NASHVILLE. Klub Nashville Predators a zadák Dante Fabbro sa dohodli na predĺžení zmluvy o jeden rok. Fabbro si v sezóne 2023/24 zarobí 2,5 mil. dolárov.

Oproti končiacemu dvojročnému kontraktu si polepší o stotisíc ročne. Tento scenár je miernym prekvapením, očakávala sa skôr jeho výmena počas uzávierky prestupov.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan totiž nezažíva vydarený ročník. V 56 zápasoch nazbieral len 8 (1+7) bodov a jeho priemerný hrací čas oproti minulej sezóne klesol o viac ako tri minúty na zhruba 16 minút.

Fabbra si Nashville vybral na drafte v roku 2016 z celkového 17. miesta. S juniorskými reprezentáciami vyhral MS do 20 rokov či Hlinka Gretzky Cup, kedysi bol kapitánom Bostonskej univerzity v NCAA.

"Predátori" dali nový kontrakt aj brankárovi Kevinovi Lankinenovi. Predĺžil o jeden rok s platom dva milióny dolárov.

V zámorí je už piaty rok, ale v Nashville len prvý. Darí sa mu viac ako kedykoľvek predtým. V 14 dueloch si udržal 92,2-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,58 inkasovaných gólov na zápas.

Fanúšikovia na Slovensku si ho môžu pamätať ako brankársku jednotku fínskeho tímu z MS v roku 2019 v Bratislave a Košiciach. Lankinen pomohol k titulu 94,2-percentnou úspešnosťou zásahov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nashville predĺžil kontrakt s obrancom aj brankárskou hviezdou MS na Slovensku