Keď mal 12 rokov, oslepol na jedno oko. Teraz si splnil sen o NHL

Thomas Hodges nastúpil ako pohotovostný brankár Anaheimu.
Thomas Hodges nastúpil ako pohotovostný brankár Anaheimu. (Autor: Anaheim Ducks/ twitter)
TASR|30. apr 2022 o 10:50

Thomas Hodges nastúpil v Dallase ako pohotovostný brankár.

DALLAS. Hokejisti Dallasu Stars bez Andreja Sekeru aj Mariána Studeniča zdolali v piatkovom zápase zámorskej NHL hráčov Anaheimu 4:2. V tabuľke sa dostali pred Nashville a v play off nastúpia proti Calgary.

Hosťom sa v priebehu zápasu zranili obaja brankári John Gibson aj Anthony Stolarz a na poslednú dvadsaťminútovku musel ísť za stavu 2:2 medzi žrde miestny pohotovostný brankár Thomas Hodges.

Ten inkasoval len raz z hokejky najlepšieho strelca Stars Jasona Robertsona, do prázdnej bránky uzavrel skóre Vladislav Namestnikov. Dvadsaťosemročný Hodges je pohotovostný brankár v Dallase od roku 2019.

"Keď mi zavolali, nech sa pripravím, pretože možno pôjdem chytať, tak som bol nervózny ako nikdy predtým. Pred takou kulisou som ešte nechytal.

Sledoval som zápas na tribúne a napokon som skončil na ľade v zápase NHL. Je to šialené, veľmi sa teším a som rád za túto skúsenosť," povedal Hodges.

Ako dieťa bol brankárom a sníval o NHL. Avšak, keď mal dvanásť rokov, oslepol na jedno oko a musel sa zmieriť, že nezažije veľkú kariéru.

"Chceli sme mu pomôcť, bolo jasné, že bol nervózny. Povedali sme mu, nech si zápas užije bez ohľadu na výsledok. Zvládol to dobre, ďakujeme mu," povedal po zápase útočník Ducks Troy Terry.

Hodgesovi hráči Ducks darovali v šatni puk a dres, obliali ho vodou a dali mu priestor na pozápasový prednes. "Bol to pre mňa najlepší zážitok v živote," povedal Hodges, ktorý nastúpil v drese s číslom 68 bez menovky.

Predtým sa v úlohe pohotovostného brankára v NHL predstavil David Ayres, ktorý 22. februára 2020 zaznamenal za 28 minút a 41 sekúnd v drese Caroliny Hurricanes sedem zákrokov a prispel k víťazstvu nad Torontom 6:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Keď mal 12 rokov, oslepol na jedno oko. Teraz si splnil sen o NHL