Ďalšie ohrozenie olympiády? Nákazu hlásia až tri kluby NHL

Connor McDavid a Leon Draisaitl sa tešia z gólu v drese Edmonton Oilers.
Connor McDavid a Leon Draisaitl sa tešia z gólu v drese Edmonton Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. dec 2021 o 06:40

Covid protokoly klubov NHL sa v utorok nebezpečne plnili.

EDMONTON. Ako prví oznámili problémy s chorobou v klube Edmonton Oilers. Tí dokonca zrušili plánovaný tréning, a to z preventívnych dôvodov.

V utorok poobede informovali, že na covid protokol zapísali obrancu Codyho Ceciho.

Či sa nakazil niekto ďalší, zatiaľ nevieme. Ceci bol dôležitou súčasťou doterajšieho úspechu mužstva. Je tretím najvyťažovanejším zadákom olejárov, v priemere hráva 20 minút a 6 sekúnd na zápas.

Oilers v prehlásení oznámili i ďalšie kroky týkajúce sa ich zostavy. Veterán Duncan Keith bol umiestnený na listinu zranených hráčov. Na záskok bol z farmárskej AHL povolaný Markus Niemeläinen.

Covid zúri aj inde. Nepríjemnosti ohlásili Boston Bruins. Budú sa musieť zaobísť bez hlavného trénera Brucea Cassidyho. O žiadnych prípadoch z radov hráčov sa nevie.

Cassidyho počas absencie zastúpi dlhoročný asistent Joe Sacco. Generálny manažér Bruins Don Sweeney dodal, že Cassidy má mierne symptómy ochorenia.

Tretím klubom, ktorý vyhlásil rozšírenie covid protokolu, je St. Louis Blues. Nakazený je ich forvard Tyler Bozak. Tridsaťpäťročný Kanaďan odohral všetky doterajšie stretnutia.

Pribúdajúce prípady šíria nové pochybnosti o tom, či sa hráči NHL zúčastnia blížiacej sa zimnej olympiády.

Drvivá väčšina ligy je zaočkovaná, napriek tomu už boli preložené zápasy dvoch klubov - Ottawy Senators a New Yorku Islanders.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalšie ohrozenie olympiády? Nákazu hlásia až tri kluby NHL