Chicago vyhodilo veterána pre neprijateľné správanie. O jeho konci sa šírili fámy

Corey Perry.
Corey Perry. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. nov 2023 o 21:50 (aktualizované 28. nov 2023 o 23:24)

Kanadský hokejista Corey Perry je na nepodmienečnej waivers listine.

CHICAGO. Hokejový klub Chicago Blackhawks umiestnil útočníka Coreyho Perryho na waiver listinu so zámerom ukončiť s ním kontrakt.

Klub o tom informoval cez oficiálne stanovisko:

"Po internom vyšetrovaní Chicago Blackhawks dospeli k záveru, že Corey Perry sa dopustil správania, ktoré je neprijateľné a v rozpore s podmienkami jeho štandardnej hráčskej zmluvy a interných zásad Blackhawks zameraných na podporu profesionálneho a bezpečného pracovného prostredia."

Vo vyhlásení nešpecifikovali, čoho presne sa víťaz Stanley Cupu z roku 2007 dopustil.

Tridsaťosemročného krídelníka umiestnili na nepodmienečnú waivers listinu a v prípade, že si ho nikto nevezme, rozviažu s ním kontrakt.

Kanaďan hral naposledy 19. novembra. Najprv "jastrabi" informovali, že rozhodli, že Perry nebude s klubom.

Internetom sa začala šíriť fáma, že Corey Perry mal pomer s matkou draftovej jednotky a spoluhráča Connora Bedarda. 

Táto informácia však nie je ničím podložená a dôveryhodný insider Frank Seravalli tvrdí, že je to neférový výmysel veľmi vzdialený od pravdy a môže poznačiť aj samotného Bedarda. Seravalli zdôraznil, že rodičia hviezdy Chicaga sú slušní ľudia a že je nulová šanca, že by sa toto stalo. 

Túto špekuláciu poprel už aj manažér klubu Kyle Davidson, ktorý povedal, že situácia s Perrym nezahŕňa žiadnych iných hráčov ani ich blízkych. Fámy označil za veľmi nepresné a skutočne nechutné.

Davidson dodal, že viac teraz nemôže povedať, ide o pracovnú záležitosť a detaily nevedia ani samotní hráči.

Perry dosiahol v tejto sezóne v 16 zápasoch deväť bodov. Veterán odohral väčšinu kariéry za Anaheim, pôsobil ale aj v Dallase, Montreale a Tampe Bay. V profilige odohral 1273 zápasov so ziskom 892 bodov.

V ročníku 2010/11 vyhral Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča súťaže a zároveň Maurice “Rocket” Richard Trophy pre najlepšieho strelca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago vyhodilo veterána pre neprijateľné správanie. O jeho konci sa šírili fámy