Manažér sa ospravedlnil, že najal Babcocka. O svoju prácu zatiaľ nepríde

Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.
Generálny manažér Columbusu Blue Jackets Jarmo Kekäläinen. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. sep 2023 o 05:47

Tréner si pýtal telefón aj od neho.

COLUMBUS. Uzatvorenie pracovného pomeru s trénerom Mikeom Babcockom a jeho rezignácia po dvoch mesiacoch sa zapíše do dejín Columbusu ako jedno z najhorších rozhodnutí klubu.

Kontroverzný kouč neodtrénoval ani jeden zápas. Stihol však odstúpiť preto, lebo hráči hovorili o jeho ďalších nepríjemných praktikách. Nevzdal sa ich, hoci mal v lige negatívne renomé.

Mnohí novinári či fanúšikovia sa pýtali, kto za tento prešľap ponesie zodpovednosť. Podľa vyhlásenia majoritného vlastníka Johna McConnella by o miesto momentálne nemal prísť nik ďalší.

"Naša skupina vlastníkov je hlboko sklamaná udalosťami posledného týždňa. Boli sme v kontakte s prezidentom Johnom Davidsonom, generálnym manažérom Jarmom Kekäläinenom a celým manažmentom počas tohto procesu a úplne súhlasíme s rezignáciou Mikea Babcocka a povýšením Pascala Vincenta do roly hlavného trénera," píše sa vo vyhlásení.

"Diskutovali sme s vedením po minulej sezóne o našich cieľoch a očakávaniach. Tie sú stále namieste a stále ich môžeme dosiahnuť, takže momentálne neplánujeme ďalšie zmeny vo vedení klubu."

Generálny manažér Jarmo Kekäläinen aj prezident John Davidson sa za angažovanie Babcocka ospravedlnili, najprv hráčom a potom aj pred médiami.

"Pochybili sme, ide to na náš účet," priznal Davidson.

Kekäläinen upriamil pozornosť na seba: "Veril som, že si Babcock zaslúžil druhú šancu. Očividne to bola chyba a zodpovednosť za ňu nesiem ja."

O jeho metódach pri "spoznávaní" nových hráčov vedel. Aj Kekäläinena totiž požiadal o to, aby mu dal telefón, nech si ho poprezerá.

"Ja osobne som s tým nemal problém, ale chápem, že to niekoho mohlo priviesť do nepohody," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Manažér sa ospravedlnil, že najal Babcocka. O svoju prácu zatiaľ nepríde