Draftová jednotka sa zranila už pri svojom debute, dĺžka absencie je otázna

Macklin Celebrini
Macklin Celebrini (Autor: TASR/AP)
TASR|13. okt 2024 o 13:28

Bude nám chýbať, vyjadril sa Toffoli.

SAN JOSE. Kanadský hokejista Macklin Celebrini zo San Jose Sharks v NHL utrpel zranenie v dolnej časti tela. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa vráti. Jeho zdravotný stav sa bude posudzovať na týždennej báze.

Tohtoročná draftová jednotka sa zranila vo svojom debute v piatkovom zápase proti St. Louis Blues (4:5 po predĺžení). V stretnutí zaznamenal dva body za gól a asistenciu.

Osemnásťročný center následne vynechal ďalší tréning a v sobotu ho zaradili na listinu zranených hráčov.

"Budeme ho posudzovať každý týždeň. Momentálne neviem povedať nič bližšie. Ak mám byť úprimný, zatiaľ nemôžem jeho návrat časovo ohraničiť. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho rehabilitácia v najbližších dňoch," uviedol tréner "žralokov" Ryan Warsofsky podľa nhl.com.

Celebriniho miesto zaujal v nedeľnom zápase s Anaheimom Ducks (0:2) útočník Klim Kostin. Do prvej formácie sa posunul Mikael Granlund ku Williamovi Eklundovi a Tylerovi Toffolimu.

"Trochu som sa s ním o tom rozprával, ako tím ho musíme podporovať. Už teraz je jeden z najlepších hráčov nášho mužstva, ak nie najlepší. Bude nám chýbať.

Bohužiaľ, bol som v tímoch, kde sme na dlhý čas prišli o jedného z kľúčových hráčov, a to len dáva príležitosť ostatným chlapcom, aby sa posilnili," povedal Toffoli.

"Žraloci" začnú budúci týždeň trojzápasový trip, v rámci ktorého sa v stredu stretnú Dallasom Stars, v piatok s Chicagom Blackhawks a v sobotu s Winnipegom Jets.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draftová jednotka sa zranila už pri svojom debute, dĺžka absencie je otázna