Bratislava Capitals definitívne končia. Nenastúpia do novej sezóny

Hokejisti Bratislava Capitals.
Hokejisti Bratislava Capitals. (Autor: TASR)
Sportnet|28. júl 2022 o 16:21 (aktualizované 28. júl 2022 o 16:39)

Prezidentom klubu je majiteľ očnej kliniky iClinic Ivo Ďurkovič

BRATISLAVA. Hokejový klub Bratislava Capitals oznámil koniec a nenastúpi na novú sezónu rakúskej ligy Ice Hockey League (IHL).

Mužstvo sa doteraz nepripravovalo, hráči sa mali spoločne chystať na nový ročník súťaže od augusta.

Bratislava Capitals vstúpili do nadnárodnej ligy, v ktorej pôsobia alebo pôsobili aj kluby z Talianska, Maďarska, Slovinska a Česka, v roku 2020 a hneď v prvej sezóne sa prebojovali do play off.

V nasledujúcej sezóne tím odstúpil zo súťaže po tragických udalostiach z novembra 2021. V októbrovom zápase na ľade Dornbirnu skolaboval útočník Boris Sádecký, ktorý o niekoľko dní zomrel. Dva dni po jeho smrti si siahol na život generálny manažér klubu Dušan Pašek ml.

V máji tohto roka ohlásil klub reštart a potvrdil zámer pokračovať v IHL.

Prezidentom klubu je majiteľ očnej kliniky iClinic Ivo Ďurkovič.

Trestné oznámenia na iClinic

Klinika v poslednom čase čelila viacerým podnetom pacientov, ktorí mali zlú skúsenosť s operáciou v jej zariadeniach. 

Bratislavská a banskobystrická polícia okrem toho prijali za posledné mesiace deväť trestných oznámení na iClinic a jej zdravotnícke zariadenia. V ôsmich prípadoch začala trestné stíhanie.

"Potvrdzujeme informácie o konci pôsobenia hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals.

V posledných mesiacoch sme s odhodlaním pracovali na opätovnom vstupe klubu do nadnárodnej ICE Hockey League, pričom všetko sa už schyľovalo k príprave na nový ročník.

Pred pár týždňami sa však spustila negatívna mediálna antikampaň, ktorej cieľom je zdiskreditovať značku iClinic a jej viacerých lekárov.

Klub do poslednej chvíle veril v zvrat situácie, ale chce byť voči lige korektný. Preto musíme s poľutovaním oznámiť, že klub iClinic Bratislava Capitals definitívne ukončuje svoju činnosť," znie oficiálne stanovisko klubu.

Faith: O problémoch som vedel dlhšie

Pre TASR útočník Roman Faith potvrdil, že hráči dostali povolenie hľadať si nové kluby. "Môžem potvrdiť, že od stredy je definitívny koniec," povedal Faith, ktorý mal obliekať dres klubu v sezóne 2022/2023.

Po MS do 20 rokov, ktoré sa v kanadskom Edmontone budú konať v netradičnom termíne (9. až 20. augusta), si musí hľadať nový klub.

"Ako to bude so zmluvami, to ešte v tejto chvíli neviem povedať. Momentálne ideme do Edmontonu na MS, to môže tiež pomôcť. Koniec prišiel v nešťastnom dátume, no dúfam že sa niečo rozumné nájde," dodal 20-ročný krídelník.

V polovici júna ohlásil klub tlačovú konferenciu, kde plánoval predstaviť novinky pred štartom sezóny, no pre náhlu zdravotnú indispozíciu jedného z členov realizačného tímu ju musel preložiť. Ďalší termín však už neprišiel.

"To, že Capitals má problém, som vedel už dlhšie, keďže som sa o to zaujímal. Mal prísť nový tréner, ktorý bol s nami v kontakte a bol k nám úprimný, takisto aj pán Draisaitl (nový športový riaditeľ - pozn. red.) mi viackrát telefonoval.

No dúfal som, že sa to vyrieši. Definitívny koniec prišiel len teraz, čiže nič zlé si nedovolím povedať, aby ma to neskôr možno nemrzelo," dodal Faith.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bratislava Capitals definitívne končia. Nenastúpia do novej sezóny