Hokejový Poprad angažoval dvojmetrového brankára a Kanaďana z Číny

Brankár Anton Todykov.
Brankár Anton Todykov. (Autor: facebook/HK Poprad)
SITA|24. jan 2022 o 12:30

HK Poprad získal ruského brankára a obrancu zo zámoria.

POPRAD. Hokejisti Popradu síce pre koronavírus súpera z Michaloviec neodohrali v nedeľu domáci zápas 33. kola Tipos extralgy, ale to vedeniu klubu nebránilo v angažovaní dvoch nových hráčov.

Pod Tatry prišli ruský brankár Anton Todykov a kanadský obranca Mikaël Tam. Obaja majú skúsenosti z pôsobenia v Kontinentálnej hokejovej lige.

Informoval o tom oficiálny web Podtatrancov.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Moskvy Todykov prichádza do Popradu rozšíriť brankársku enklávu. V ruskom tíme KHL Víťaz Podoľsk odchytal počas viacerých sezón spolu 31 zápasov.

"Po mojom predčasnom konci v Podoľsku tesne pred uzávierkou prestupov v Rusku som oslovil dvoch agentov, aby mi našli prácu v dobrom klube v Európe. Poprad k nim patrí a bol najaktívnejší. Ponúkol mi dobré podmienky,“ povedal 194-cm vysoký brankár na webe hkpoprad.sk.

"Osobne chcem hokejovo rásť a zlepšovať sa. Dôležité je mať správny prístup, nielen v zápase, ale aj na tréningu, a hrať so srdcom. Verím, že s Popradom postúpime do finále," dodal Todykov k ambíciám na túto sezónu.

Pre 30-ročného Tama to bude prvé pôsobenie na Slovensku, predtým hrával v čínskom tíme KHL Červená hviezda Kchun-lun.

"Agent mal za úlohu nájsť mi nový klub a po rozhodení sietí prejavil záujem Poprad. Hneď som volal aj Dávidovi Bondrovi a ten mi povedal o klube a meste len to najlepšie. Aj preto sa veľmi teším, že si môžem zahrať v Poprade,“ povedal Mikael Tam po príchode pod Tatry.

"Som obojsmerný obranca. Mojou prioritou je hrať dobre a zodpovedne vzadu. Ak je dobrá šanca zaútočiť a spraviť tlak vpredu, tak rád vyrazím aj týmto smerom," dodal.

Vlaňajší finalista HK Poprad je aktuálne v extraligovej tabuľke až na ôsmom mieste, ale v porovnaní s väčšinou súperov má na konte o štyri až šesť zápasov menej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hokejový Poprad angažoval dvojmetrového brankára a Kanaďana z Číny