Toronto chce manažéra, ktorý prinesie Stanley Cup. Favoritom je odídenec z Calgary

Brad Treliving.
Brad Treliving. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. máj 2023 o 07:10

Toronto Maple Leafs sa nečakane rozlúčili s manažérom Dubasom.

TORONTO. Klub Toronto Maple Leafs je krátko po nepredĺžení zmluvy s bývalým generálnym manažérom Kyleom Dubasom v procese hľadania nového muža na voľný post.

Podľa insidera Elliottea Friedmana patrí k najvážnejším kandidátom Brad Treliving. Ten nedávno skončil spoluprácu s Calgary Flames.

Oficiálne mu kontrakt trvá do 30. júna. Môže však rokovať s ostatnými záujemcami o jeho služby. S vedením Maple Leafs sa mal stretnúť v priebehu tohto týždňa.

Päťdesiattriročný Kanaďan je veľmi skúsený v skladaní hokejových tímov. Ako generálny manažér viedol najprv San Antonio Rampage v AHL medzi rokmi 2002-2011. Potom mal do roku 2014 na starosti Portland Pirates.

Od roku 2007 pôsobil vo viacerých funkciách v klube Phoenix Coyotes. Prácu generálneho manažéra v NHL mu napokon ponúkli až v Calgary, ktoré viedol deväť sezón od roku 2014.

S klubom nedošiel ďalej ako do druhého kola vyraďovacích bojov v rokoch 2020 a 2022. Jeho odchod z organizácie mali urýchliť nezhody s hlavným trénerom Darrylom Sutterom.

Toronto Maple Leafs sa v sezóne 2022/23 dostali do druhého kola play-off po prvýkrát od roku 2004. Na tento úspech chcú nadviazať a v budúcich rokoch bojovať o Stanley Cup. Pôvodne mal v klube pokračovať Kyle Dubas, avšak jeho tlačová konferencia prinútila prezidenta klubu Brandona Shanahana zmeniť názor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto chce manažéra, ktorý prinesie Stanley Cup. Favoritom je odídenec z Calgary