Výrok na tlačovke ho stál miesto. Toronto sa rozlúči s generálnym manažérom

Kyle Dubas.
Kyle Dubas. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. máj 2023 o 07:46

Prezident klubu musí zobrať jeho výroky vážne.

TORONTO. Klub NHL Toronto Maple Leafs v piatok oznámil, že nebude pokračovať v spolupráci s generálnym manažérom Kyleom Dubasom.

"Chcel by som sa Kylovi poďakovať za jeho neochvejné nasadenie počas posledných deviatich sezón v organizácii, vrátane posledných piatich vo funkcii generálneho manažéra," uviedol vo vyhlásení prezident Maple Leafs Brendan Shanahan.

"Kyle podporoval skvelú kultúru v našej šatni a v našom tíme a neustále sa usiloval o to, aby bol náš tím sezónu čo sezónu lepší. Kylovi a jeho rodine želáme všetko najlepšie do budúcnosti a ďakujeme mu za jeho cenný prínos."

Dubasova zmluva s Maple Leafs vyprší 30. júna. Tridsaťsedemročný funkcionár bol pri rozhovore o svojej budúcnosti počas pondelňajšieho stretnutia s médiami po skončení sezóny viditeľne rozrušený, čo vyvolalo špekulácie o tom, či načas neodíde z vrcholového hokeja.

"Určite nemám na to, aby som išiel niekam inam," povedal. "Buď zostanem v Maple Leafs, alebo si nechám čas na spätnú väzbu a premýšľanie o sezónach, ktoré som tu strávil. Určite nečakajte, že o týždeň podpíšem niekde inde, nemôžem to svojej rodine po tomto roku urobiť."

Jeho vyjadrenie ho podľa všetkého stálo prácu.

Shanahan pre médiá povedal, že pred pondelkovou tlačovou konferenciou mali strany vyhotovenú dohodu, ktorá odrážala všetky Dubasove podmienky. Shanahan uviedol, že po Dubasovej tlačovej konferencii začal prehodnocovať svoje rozhodnutie.

Prezident Toronta Maple Leafs Brendan Shanahan.
Prezident Toronta Maple Leafs Brendan Shanahan. (Autor: TASR/AP)

"Počas sledovania Kylovej tlačovej konferencie došlo k dramatickej zmene v mojom nastavení. Možno už nechce byť generálnym manažérom a ja to musím zobrať veľmi seriózne," povedal podľa The Athletic.

Dubas vraj vo štvrtok Shanahanovi oznámil, že má záujem o návrat do funkcie, no prezident sa definitívne rozhodol, že v ňom nevidí dlhodobého generálneho manažéra.

Začal tak hľadať nového. Shanahanovi pôjde predovšetkým o skúsenosti, chce z Maple Leafs po dlho očakávanom postupe z prvého kola urobiť mančaft bojujúci o Stanley Cup.

Z organizácie z vlastného rozhodnutia odišiel Jason Spezza. Bývalý hráč a špeciálny asistent generálneho manažéra pred Shanahanovou tlačovou konferenciou podal výpoveď. Informoval o tom Pierre LeBrun z TSN.

Dubasovi vyjadril podporu Morgan Rielly, jeden z lídrov mužstva: "Nie som zodpovedný za to, či zostane alebo nie, ale všetko, čo urobil, bolo v najlepšom záujme klubu. Urobil z nás tím, ktorý mal šancu uspieť. V konečnom dôsledku o tom, ako naozaj dopadne sezóna, rozhodujú hráči na ľade."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Výrok na tlačovke ho stál miesto. Toronto sa rozlúči s generálnym manažérom