Slovenský reprezentant mal napadnúť rovesníka na diskotéke, spôsobil mu silný otras mozgu

Boris Žabka v zápase Slovensko - Česko počas MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Boris Žabka v zápase Slovensko - Česko počas MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Oh my Hockey|22. feb 2024 o 07:00

Hráva za Banskú Bystricu v Tipos extralige.

BANSKÁ BYSTRICA. V jednom z banskobystrických podnikov sa cez víkend odohrala bitka, ktorej aktérom mal byť slovenský hokejový reprezentant Boris Žabka. Ako prvý o tom informoval portál cas.sk.

Podľa obete, ktorou je Michal Mikle, ho napadol bezdôvodne. Údajne netušil, o koho ide a počas diskotéky si ho ani nevšímal. Povedal to pre televíziu JOJ.

Incident riešila polícia. Napadnutý mladík musel vyhľadať lekársku pomoc, keďže mu hokejista rozbil nos, praskol kosť v oku a spôsobil silný otras mozgu.

"Potom sa len vyjadril, že obšuchol sa okolo jeho priateľky," povedala o motíve napadnutia priateľka poškodeného, ktorú mala fyzicky napadnúť Žabkova priateľka.

Hokejista na otázky médií zatiaľ nereagoval.

Devätnásťročný Žabka je obrancom extraligovej Banskej Bystrice. Klub pristúpil k ráznemu kroku.

"Nechceme, aby sa naši hráči dostávali do podobných situácií. Preto som mal tento týždeň príhovor k celému tímu, v ktorom som pripomenul, že naše očakávania sa netýkajú len ich výkonov na ľade. Boris je 19-ročný chlapec, ktorý nedodržal naše interné pravidlá, preto sme pristúpili k udeleniu pokuty a podmienečnému vylúčeniu z tímu," vyhlásil manažér Ľuboš Pisár pre oficiálnu stránku klubu.

Žabka na prelome rokov reprezentoval Slovensko na MS do 20 rokov a je držiteľom striebornej medaily z Hlinka Gretzky Cupu 2021.

Nie je to prvý reprezentant z tejto generácie, ktorý má opletačky s políciou. V decembri 2022 sa mal talentovaný Ondrej Molnár zapojiť do bitky na školskom florbalovom turnaji.

Molnárovým trestom bolo, že odvtedy nereprezentoval, hoci patril k ťahúňom mládežníckych reprezentácií. Po tomto incidente prestúpil z extraligovej Nitry do zámorskej OHL, kde hrá doteraz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenský reprezentant mal napadnúť rovesníka na diskotéke, spôsobil mu silný otras mozgu