Mladí hokejoví reprezentanti sa zaplietli do bitky, rieši ju polícia

Ondrej Molnár.
Ondrej Molnár. (Autor: TASR)
Šimon Čop|8. dec 2022 o 14:40

Školský turnaj poznačila potýčka s následkami.

NITRA. Na stredoškolskom krajskom florbalovom turnaji v Nitre došlo v stredu k incidentu s vážnymi následkami. Do hromadnej šarvátky sa zapojili aj hokejoví reprezentanti Ondrej Molnár a Adam Sýkora.

Tí boli priamou súčasťou bitky, ktorú mal vyvolať faul na Sýkoru v zápase medzi Spojenou školou v Nitre a Gymnáziom Zlaté Moravce. Obaja reprezentanti hrali za tím nitrianskej školy.

Jeden z hráčov Zlatých Moraviec dostal úder od Ondreja Molnára a museli ho previezť do nemocnice so zlomeninou sánky a vybitými zubami. Podstúpil v operáciu.

Výpovede sa rôznia, zatiaľ najkonkrétnejšiu poskytla škola, kde obaja hokejisti študujú.

Údajne konal v sebaobrane

Spojená škola na Slančíkovej 2 v Nitre zverejnila stanovisko, v ktorom okrem iného popisuje aj okolnosti bitky.

"Deväť sekúnd pred koncom bol Adam Sýkora pri útočnej akcii hrubo faulovaný, v dôsledku čoho preletel cez mantinel a skončil na zemi. Rozhodca avizoval faul.

Adam sa zdvihol a pristúpil k hráčovi, ktorý ho fauloval a ústne ho upozorňoval, že to bolo naozaj cez čiaru, lebo jemu samotnému hrozilo zranenie.

Vzápätí hráči Moraviec sa zhŕkli okolo Adama. Naši hráči vrátane Ondra pribehli k nim, aby Adama bránili. Situácia sa stala neprehľadnou a prerástla do vzájomnej strkanice, ktorú organizátori do dvadsať sekúnd ukončili.

Prvý úder dostal do tváre Ondrej Molnár, má roztrhnutú peru. Ondro úder inštinktívne opätoval, na nešťastie, neprimeranou silou, čím spôsobil zranenie protihráčovi.

Konal neúmyselne, v zápale boja a vo vybičovanej atmosfére. Svoj skutok oľutoval a úprimne sa ospravedlnil. Situácia našich chlapcov mrzí o to viac, že bojovali za školu.

Je nám ľúto, že sa sociálnymi sieťami šíria nepravdy, ktoré poškodzujú nielen našu školu ale i slovenský hokej," píše sa v danom stanovisku.

O vyjadrenie sme požiadali aj Gymnázium Zlaté Moravce.

Udalosť riešila polícia

Podľa sport.sk Ondreja Molnára po incidente vypočúvala polícia. Nitrianska polícia poskytla k incidentu nasledujúce stanovisko:

"07.12.2022 v čase okolo 09.00 hod. došlo v meste Nitra, na hracej ploche florbalového ihriska Mestskej športovej haly, teda na mieste verejnosti prístupnom, k prečinu výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví. Polícia okolnosti tohto incidentu vyšetruje, preto nebudeme k doposiaľ zisteným skutočnostiam poskytovať žiadne bližšie informácie.“

Tréner hokejovej dvadsiatky Ivan Feneš sa k incidentu nechcel vyjadrovať. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) poskytol stručné vyhlásenie.

"O spomínanom incidente zhromažďujeme informácie, následne ich vyhodnotíme a k danej veci zaujmeme konkrétne stanovisko," reagoval hovorca SZĽH Peter Jánošík.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa na konci decembra zúčastní na majstrovstvách sveta do 20 rokov v kanadskom Halifaxe a Monctone.

Hrá sa od 26. decembra do 5. januára a Sýkora s Molnárom by mali byť kľúčovými postavami mužstva. V pondelok majú juniorskí reprezentanti vo Zvolene zraz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladí hokejoví reprezentanti sa zaplietli do bitky, rieši ju polícia