Slafkovskému predpovedal prvé miesto. Vyšiel najpresnejší preddraftový rebríček

Dalibor Dvorský sa raduje so spoluhráčmi po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023.
Dalibor Dvorský sa raduje so spoluhráčmi po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Šimon Čop|22. jún 2023 o 18:24

Nachádza sa v ňom sedem Slovákov.

NASHVILLE. Draftom v roku 2023 by malo prejsť viac Slovákov ako vlaňajším. Túto hypotézu potvrdzuje aj tohtoročný rebríček Boba McKenzieho z TSN.

Ten skladá každoročnú predpoveď s pomocou skautov z ligy. Preto býva najpresnejšia. Vlani správne odhadol, že Juraj Slafkovský bude draftovaný na prvej priečke a presne predpovedal aj Sýkorovu 63. pozíciu.

Vo štvrtok vyšiel finálny rebríček pred draftom v roku 2023. Medzi stovkou mien je aj sedem Slovákov.

Prvú päticu budú podľa McKenzieho tvoriť Connor Bedard, Adam Fantilli, Leo Carlsson, Will Smith a Matvej Mičkov. Po nich by na šiestej priečke mal nasledovať Ryan Leonard a za ním Dalibor Dvorský.

Ak by sa to potvrdilo, center zo Slovenska by putoval do Philadelphie. V klube nepôsobil žiaden Slovák od sezóny 2013/14, keď tu hrával Andrej Meszároš. Existuje však šanca, že by predbehol Matveja Mičkova a dostal sa do najlepšej päťky.

V prvom kole by sa mal umiestniť aj ďalší slovenský útočník Samuel Honzek. Na 17. priečke by si ho vybrali Detroit Red Wings. Záujem z ich strany potvrdil aj sám forvard Vancouveru Giants.

Šancu prejsť už v prvú noc ale má aj bek Maxim Štrbák. Ten v McKenzieho rebríčku otvára druhé kolo na 33. mieste. Na tejto pozícii by si mali vyberať Anaheim Ducks.

A podľa predpovede si tá istá kalifornská organizácia zvolí aj brankára Adama Gajana na 60. mieste. Podľa našich informácií však o Slováka majú veľký záujem Chicago Blackhawks vlastniaci voľby číslo 51 a 55.

Na MS do 18 rokov sa výborne predviedol Juraj Pekarčík, čo zrejme spôsobí, že si na drafte výrazne polepší. McKenzie ho umiestnil na 71. pozíciu, z ktorej by mali vyberať Carolina Hurricanes.

Hneď za ním, do Arizony, by mohol putovať Martin Mišiak. Ten nechcel prilievať olej do ohňa a rozhodol sa neprezradiť, ktoré kluby majú o jeho služby najvyšší záujem.

Posledným krajanom v rebríčku je Alex Čiernik. V predpovedi obsadil 75. pozíciu. Tú momentálne vlastnia Vancouver Canucks.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Ak bude McKenzieho predikcia správna, v prvých troch kolách by mohlo byť draftovaných sedem Slovákov, čo je viac než v predošlom drafte celkovo. Okrem nich majú šance prejsť v nižších kolách aj iní - Ondrej Molnár, Samuel Urban, Maroš Jedlička, František Dej či Adam Cedzo.

V predpovedi sa nachádzajú tri české mená. Na 24. mieste je útočník Eduard Šalé, na 39. brankár Michael Hrabal a na 43. obranca Jakub Dvořák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovskému predpovedal prvé miesto. Vyšiel najpresnejší preddraftový rebríček