Kapitán Vancouveru nechce, aby bola jeho budúcnosť rozptýlením pre tím

Bo Horvat.
Bo Horvat. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|14. dec 2022 o 08:29

Bo Horvat zažíva výborný ročník.

VANCOUVER. Kapitán Vancouveru Canucks Bo Horvat nechce, aby bola jeho nejasná budúcnosť a dohadovanie sa o budúcom kontrakte rozptýlením pre spoluhráčov. Vyhlásil to po tom, ako vyšla von informácia, že údajne odmietol osemročnú zmluvu, ktorú mu klub ponúkol.

"Sústredím sa na túto sezónu a na hru za Vancouver Canucks, na to, aby som tímu pomohol, ako len viem," komentoval Horvat situáciu cez vyhlásenie, ktoré zverejnil klub. "O mojej budúcnosti sa tento rok už nebudem vyjadrovať."

Kanaďanovi beží posledný rok zmluvy a po sezóne sa stane voľným hráčom. Čaká ho navýšenie platu a Vancouver pod platovým stropom veľa priestoru nemá. Canucks údajne začali hľadať možnosti, ako by mohli Horvata vymeniť.

"Cítim sa zle voči mojim spoluhráčom, ktorí musia počúvať o tomto všetkom v médiách a nechcem, aby to pre nich bolo rozptýlením, takže sa im ospravedlňujem," povedal Horvat, ktorý jasne vyhlásil, že k organizácii je lojálny a chce byť hráčom Canucks.

Bo Horvat zažíva skvelú sezónu. Po 28 zápasoch má na konte 20 gólov a je piatym najlepším strelcom NHL. Jeho predošlé kariérne maximum je 31 gólov. Dohromady v tomto ročníku nazbieral 29 bodov.

Horvat momentálne z platového stropu zaberá 5,5 miliónov.

Vancouver Canucks sú v komplikovanej situácii. Po sezóne budú potrebovať nové zmluvy viacerí hráči. Zároveň do platnosti vstúpi sedemročná zmluva J.T. Millera, ktorý bude poberať osem miliónov ročne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kapitán Vancouveru nechce, aby bola jeho budúcnosť rozptýlením pre tím