Košice získali obrancu s množstvom skúseností, pôsobil v zámorí aj v KHL

Hokejisti HC Košice.
Hokejisti HC Košice. (Autor: TASR)
TASR|27. jún 2024 o 21:09 (aktualizované 27. jún 2024 o 22:02)

Naposledy pôsobil v talianskom Bolzane, s ktorým okúsil nadnárodnú ICE Hockey League.

KOŠICE. Defenzívu hokejového klubu HC Košice vystuží v novej sezóne Blake Parlett.

Tridsaťpäťročný obranca, ktorý má kanadské aj chorvátske občianstvo, sa dohodol s extraligistom na ročnej zmluve. Informovala o tom oficiálna webstránka "oceliarov".

"Blake je dobre stavaný hráč, ktorý exceluje v defenzíve. Má dobrý pohyb s pukom a je veľmi ťažké proti nemu hrať. Je veľmi súťaživý typ, ktorý spraví všetko pre víťazstvo.

Jeho ďalšou silnou vlastnosťou je, že v kabíne vie byť lídrom," uviedol na adresu čerstvej akvízicie Dan Ceman, tréner HC Košice.

Parlett odohral v minulosti päť sezón v nižšej zámorskej súťaži AHL, v KHL nastupoval za Medveščák Záhreb a Červenú hviezdu Kchun-lun, pôsobil aj v Tappare Tampere, v nemeckej DEL obliekal dresy Eisbären Berlín, EHC Mníchov a Norimberg Ice Tigers.

S Tapparou získal v sezóne 2016/2017 majstrovský titul vo Fínsku. Naposledy pôsobil v talianskom Bolzane, s ktorým okúsil nadnárodnú ICE Hockey League.

V 48 zápasoch základnej časti si pripísal dva góly a 11 asistencií, v 12 dueloch play off nazbieral tri body za asistencie.

Rodáka z kanadského Ontaria teraz čaká prvá sezóna na Slovensku. "Nemôžem sa dočkať príchodu do Košíc a začiatku sezóny.

Teším sa, ako pomôžem mužstvu vyhrať čo najviac zápasov. Chcem, aby sme boli najlepšie mužstvo na Slovensku," povedal Parlett pre klubový web.

Najvyššiu slovenskú súťaž si po prvýkrát vyskúša aj poľský hokejista Aron Chmielewski, ktorý sa dohodol na zmluve s HK 32 Liptovský Mikuláš. Extraligový klub o tom informoval vo štvrtok na svojej facebookovej stránke.

Tridsaťdvaročný krídelník prichádza na Liptov z najvyššej českej súťaže, kde naposledy obliekal dres Olomouca.

Predtým hral za Třinec, s ktorým získal štyri majstrovské tituly. Chmielewski má na konte aj 193 štartov a 108 gólov v poľskej reprezentácii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice získali obrancu s množstvom skúseností, pôsobil v zámorí aj v KHL