Fominych skončil v Slovane Bratislava. Stal sa súčasťou výmeny s Michalovcami

Danill Fominych (v strede).
Danill Fominych (v strede). (Autor: TASR)
TASR|27. máj 2024 o 17:12

Okrem Daniila Fominycha získali Michalovce aj obrancu Jána Marcinka a finančnú kompenzáciu.

BRATISLAVA. Extraligové kluby HK Dukla Ingema Michalovce a HC Slovan Bratislava zrealizovali výmenu hráčov.

Bronzový tím z minulého roka získal útočníka Daniila Fominycha, obrancu Jána Marcinka a finančnú kompenzáciu za útočníka Petra Bjalončíka, ktorý bol na hosťovaní v HK Poprad, do konca sezóny 2023/2024 na základe výmeny za obrancu Adama Drgoňa.

"Petrovi Bjalončíkovi to bohužiaľ u nás nevyšlo podľa predstáv. Aj napriek tomu, že po skončení sezóny sme spolu komunikovali a chceli sme dať Peťovi šancu dokázať svoje kvality aj počas budúcej sezóny, požiadal nás o výmenu do HC Slovan Bratislava.

Po vyhodnotení ich ponuky nám výmena dávala zmysel. Získali sme rýchle krídlo a kvalitného technického hráča, ktorý je v najlepšom hokejovom veku a je v širšej nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie.

Sme presvedčení, že Daniil dokáže byť opäť produktívny a do Michaloviec prichádza veľmi namotivovaný," uviedli Michalovce podľa oficiálnej stránky klubu.

Dvadsaťpäťročný Bjalončík v slovenskej najvyššej súťaži nastupoval okrem projektu Slovensko 20 iba v dresoch Popradu a Michaloviec.

V minulej sezóne odohral za Michalovce 32 zápasov a získal sedem bodov (5+2). V januári posilnil Poprad, v základnej časti odohral 15 stretnutí a získal 13 bodov (7+6), v play off pridal šesť duelov a zaznamenal tri asistencie.

Fominych pôsobil v uplynulých troch sezónach v Slovane a v ročníku 2021/2022 sa tešil s tímom zo zisku titulu.

Dvadsaťšesťročný krídelník v minulej sezóne odohral 37 duelov v dlhodobej časti s bilanciou 6+9, v play-off nastúpili v štyroch zápasoch a strelil jeden gól.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Fominych skončil v Slovane Bratislava. Stal sa súčasťou výmeny s Michalovcami