Réway exceloval, chválili ho experti aj tréner. Záver zápasu poznačili zákernosti

Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|16. mar 2023 o 23:40

Rozhodcovia museli prísne trestať.

BRATISLAVA. "Je schopný nájsť hráča aj naslepo. Má fantastické periférne videnie. Je tvorcom našich presilových hier a ostatní z toho ťažia," chválil útočníka Martina Réwaya po druhom zápase štvrťfinále play off tréner Spišiakov Vlastimil Wojnar v rozhovore pre RTVS.

Réway suverénne režíroval jednoznačný triumf Spišskej Novej Vsi na ľade Banskej Bystrice, v ktorom hostia vyhrali 6:0 a vyrovnali stav série na 1:1.

Rodák z Prahy strelil úvodný gól a na ďalšie tri prihral. V závere ho tréner Wojnar stiahol a nechal ho oddychovať pred domácimi zápasmi.

"Po ôsmych rokoch hrá play off. Mám z neho obrovskú radosť. Je to úžasný príbeh," reagoval na Réwayove výkony hokejový expert Boris Valábik v televíznom štúdiu.

Čakali sme, že to bude vyhrotené, vraví Réway

V úvodných dvoch stretnutiach štvrťfinále nazbieral 28-ročný útočník až šesť bodov. Ukazuje, že hokejom sa stále baví a pre svoj tím je absolútne kľúčovým lídrom ofenzívy.

VIDEO: Pozrite si všetky góly v zápase B. Bystrica - Spišská N. Ves

"Snažím sa väčšinou v presilovkách nahrávať, ale nemôžem stále iba hľadať spoluhráčov.

Súperi to už čakajú, vedia ako to hráme. Majú nás naštudovaných a preto som skúsil vystreliť. Teší ma, že mi to tam padlo," opísal Réway gólový moment v rozhovore po prvej tretine.

Z jeho výkonu bol nadšený aj spolukomentátor prenosu a bývalý slovenský reprezentant Tomáš Surový.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Réway exceloval, chválili ho experti aj tréner. Záver zápasu poznačili zákernosti