Coyotes zosadili kráľov. Arizona ťahá šokujúcu a unikátnu sériu výhier

Hokejisti Arizony Coyotes
Hokejisti Arizony Coyotes (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. dec 2023 o 06:53

Súčasťou zostavy Arizony je aj Miloš Kelemen.

TEMPE. Pred 10 dňami by málokto tipoval, že majú Arizona Coyotes šancu vyhrať všetky z najbližších piatich zápasov. Čakalo ich niekoľko ťažkých súbojov.

Coyotes mali čeliť postupne Vegas Golden Knights, Tampe Bay Lightning, Coloradu Avalanche, St. Louis Blues a Washingtonu Capitals. Ide o posledných piatich víťazov Stanleyho pohára.

Po jednoznačnom víťazstve 6:0 nad Washingtonom v noci z pondelka na utorok je jasné, že sa im podarilo čosi nevídané. Yotes sa stali prvým tímom v dejinách NHL, ktorý v piatich zápasoch po sebe takto zosadil z trónu bývalých šampiónov.

Sériu začali proti Vegas, ktorých zdolali pred týždňom a pol 2:0. Následne porazili Tampu Bay 3:1, Colorado 4:3 po predĺžení a St. Louis cez víkend 4:1.

Pri štyroch výhrach sa na ľade ukázal aj Miloš Kelemen. Slovenský útočník po šiestich zápasoch v sezóne zatiaľ čaká na prvý kanadský bod.

Fanúšik Arizony Coyotes s transparentom.
Fanúšik Arizony Coyotes s transparentom. (Autor: TASR/AP)

Jedným z hlavných postáv tohto úspechu je Connor Ingram. Dvadsaťšesťročný brankár zažíva nevídaný úspech, v sezóne 2023/24 zaznamenal už druhé čisté konto a z 15 stretnutí, v ktorých chytal, vyhral 11.

Veľký podiel má aj kouč André Tourigny: "Chceme vyhrávať zápasy. Chceme byť v hre a pobiť sa o play-off. Už pred sezónou sme to deklarovali. Sme v dobrej pozícii, ale nič neberieme ako garantované."

Coyotes sú momentálne s 28 bodmi na predposlednom postupovom mieste v Západnej konferencii s náskokom jedného bodu pred St. Louis. Prvý nepostupujúci, Nashville, na nich stráca 4 body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Coyotes zosadili kráľov. Arizona ťahá šokujúcu a unikátnu sériu výhier