Slafkovského ochranca zostáva v Montreale. Dohodol sa na dvojročnej zmluve

Arber Xhekaj.
Arber Xhekaj. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|31. júl 2024 o 06:52

Vyhli sa arbitrážnemu konaniu.

MONTREAL. Kluby v NHL majú v radoch aj tvrdých hráčov, ktorí sa neboja zhodiť rukavice a brániť hviezdy.

V Montreale Canadiens je takým hokejistom kanadský obranca Arber Xhekaj. V uplynulom období absolvovali zainteresované strany rokovania o ďalšej spoločnej budúcnosti.

Bek s albánskymi a českými koreňmi sa napokon s manažmentom dohodol na novom dvojročnom kontrakte. Vynesie mu celkovo 2,6 milióna dolárov.

Xhekaj mal po sezóne 2023/2024 štatút obmedzeného voľného hráča a v prípade, že by sa s klubom nedohodol na novom kontrakte, absolvoval by arbitráž, ktorá by určila výšku ročného kontraktu.

Súčasťou organizácie Canadiens sa stal po tom, čo podpísal zmluvu na jeseň 2021. V NHL pravidelne nastupoval počas uplynulých dvoch sezón. Celkovo v nej zatiaľ odohral 95 zápasov s bilanciou 8 gólov, 15 asistencií a 182 trestných minút.

"Budúci rok bude pre mňa dôležitý. Máme veľa mladých chalanov a niekoľko z nás odohrá už tretiu sezónu, takže musíme prevziať úlohu lídrov," hovorí o svojich cieľoch. "Chcem tiež posilniť svoju defenzívnu hru a uistiť sa, že budem pre tím pomocou každý zápas. A nakoniec, túžim zostať zdravý počas celej sezóny - to je veľký cieľ."

Habs predĺžili zmluvu aj s ďalším obrancom Justinom Barronom. Dohodli sa s ním na dvojročnom kontrakte v celkovej výške 2,3 mil. dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovského ochranca zostáva v Montreale. Dohodol sa na dvojročnej zmluve