Obhajobu myslia vážne. Vegas získali z Washingtonu žiadaného útočníka

Anthony Mantha.
Anthony Mantha. (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|6. mar 2024 o 06:48

Možno bude len krátkodobou výpomocou.

VEGAS, WASHINGTON. Od manažmentu Vegas Golden Knights sa očakáva počas prebiehajúcej prestupovej uzávierky aktivita. Povesť kupujúcich potvrdili v noci z utorka na stredu.

Z Washingtonu Capitals získali skúseného útočníka Anthonyho Manthu. Obetovali zaňho voľbu v druhom kole draftu 2024 a voľbu vo štvrtom kole draftu 2026. Washington súhlasil, že si ponechá polovicu jeho platu.

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan by mal ročník 2023/24 ukončiť s najlepšími štatistikami za ostatných päť sezón. V 56 dueloch pozbieral 34 bodov a nastrieľal 20 gólov ako druhý najlepší strelec Capitals.

Pred príchodom do hlavného mesta Spojených štátov nastupoval v drese Detroitu. Dokopy v NHL odohral 476 stretnutí so ziskom 286 (139+147) bodov.

Môže sa stať, že bude len krátkodobou výpomocou pre tím snažiaci sa obhájiť Stanley Cup. Po sezóne sa mu skončí kontrakt na 5 700 000 dolárov ročne.

Capitals zas konali presne podľa filozofie, s ktorou vstupujú do posledných prestupových dní. Generálny manažér Brian MacLellan sa vyjadril, že každý obchod urobí s ohľadom na budúcnosť klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajobu myslia vážne. Vegas získali z Washingtonu žiadaného útočníka