Calgary opúšťajú kľúčoví hráči, jeden však chce zostať

Hokejisti Calgary Flames sa radujú z gólu.
Hokejisti Calgary Flames sa radujú z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. júl 2022 o 08:28

Andrew Mangiapane vidí svoju budúcnosť v chladnej Alberte.

CALGARY. Čo bude s Matthewom Tkachukom, nevedno. Okolo amerického hviezdneho útočníka sa točí veľké množstvo špekulácií, špeciálne potom, čo sa Calgary prihlásilo na arbitrážne konanie.

Flames už opustila iná hviezda - Johnny Gaudreau. Ako voľný hráč sa upísal Columbusu. Zdá sa, že udržať si hráčov je pre Calgary, nehľadiac na sľubný výsledok z vlaňajška, ťažkým orieškom.

Aspoň miernou potechou im môže byť, že nie všetci hľadajú svoju cestu z mesta. Andrew Mangiapane sa vyjadril, že by chcel zostať.

Dvadsaťšesťročný kanadský forvard je aktuálne obmedzene voľným hráčom. Čaká, ako sa vyvinie situácia, ale jeho agent Ritch Winter povedal, že chce dlhodobú zmluvu.

"Nechcem veľmi rozprávať o detailoch, môže to zničiť rokovania, ale môžem vám povedať, že Andrew chce podpísať dlhodobý kontrakt nehľadiac na to, čo sa udeje s Matthewom Tkachukom," povedal Winter pre Sportsnet.

"Andrew sa tu cíti dobre, má rád trénerov, manažment a mesto. O plánoch zostať tu dlhodobo už oboznámil aj klub."

Mangiapane prežil prelomový ročník. V 82 dueloch nastrieľal 35 gólov a pridal 20 asistencií. Bol štvrtým najlepším strelcom aj štvrtým najproduktívnejším hráčom "plameňov".

Flames budú dúfať, že posledná sezóna nebola výnimkou. Po odchode Gaudreaua bude musieť naplno prebrať vodcovskú rolu a na svojich pleciach bude mať ešte viac zodpovednosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Calgary opúšťajú kľúčoví hráči, jeden však chce zostať