Tkachuk a Calgary sa nevedia dohodnúť. O zmluve rozhodne súd

Matthew Tkachuk.
Matthew Tkachuk. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. júl 2022 o 06:59

Matt Tkachuk je hviezdou klubu z Alberty.

CALGARY. Hokejista Matt Tkachuk nemá vyriešenú budúcnosť. Je takmer úplne jasné, že zostane v Calgary - otázka je, ako bude vyzerať jeho zmluva.

Už keď pred rokom vyjednával jeho brat Brady, nechával sa počuť o tom, že je jeho rodina, podporovaná otcom Keithom, v rokovaniach nekompromisná. Calgary preto situáciu rieši súdom.

Ak sa "plamene" s Tkachukom nedohodnú do stanoveného termínu, na scénu príde arbitrážne konanie, ktoré určí výšku a dĺžku hráčovej novej zmluvy. Zväčša ide o stred medzi hokejistovými požiadavkami a predstavami manažmentu.

Calgary tým pádom vyriešilo i ďalšiu vec. Žiaden klub už nemôže Tkachukovi ponúknuť offer sheet, teda zmluvu, ktorú ak obmedzene voľný hráč odsúhlasí, jeho klub ju buď dorovná, alebo nechá hráča ísť a dostane pravidlami vopred určenú kompenzáciu ako pri trejde.

Americký útočník dostal od klubu kvalifikačnú ponuku na novú zmluvu v ročnej hodnote 9 miliónov dolárov. Keďže sa však Calgary prihlásilo na súd, Tkachuk už túto ponuku nemôže prijať.

Arbitrážne konanie mu však musí udeliť sumu buď rovnakú, alebo ešte vyššiu. Vedenie organizácie už pod deväť miliónov ročne ísť nemôže. Viac času si vzali preto, aby forvarda presvedčili na dlhší kontrakt.

Jeho brat Brady vlani ako obmedzene voľný hráč podpísal s Ottawou sedemročnú zmluvu s ročným platom 8 205 714 dolárov.

Matt môže byť po ročníku 2022/23 neobmedzene voľným hráčom. Špekuluje sa, že vo vyjednávaniach robí všetko preto, aby nemusel v Alberte podpísať dlhodobý kontrakt.

Arbitrážne konania sa v NHL konajú od 27. júla do 11. augusta. Ak by sa Flames a Tkachuk dokázali dohodnúť ešte pred jeho začatím, súd sa ruší.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tkachuk a Calgary sa nevedia dohodnúť. O zmluve rozhodne súd