Ovečkin a Malkin proti Slovensku? NHL váha, či pozve Rusov na Svetový pohár

Alexander Ovečkin (vľavo) a Michail Sergačov v ruskom drese na MS 2019 v Bratislave.
Alexander Ovečkin (vľavo) a Michail Sergačov v ruskom drese na MS 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)
Boris Vanya|21. okt 2022 o 15:00

Svetový pohár by sa mal hrať vo februári 2024.

BRATISLAVA. Na jednej strane klziska Šesťorkin, Panarin, Malkin, Kučerov či Ovečkin, na druhej Makar, McDavid, Stamkos, Barzal či Crosby.

Ešte pred rokom by to bola pre všetkých hokejových fanúšikov lákavá predstava a nepochybne zaujímavá športová konfrontácia. Dnes nad ňou visia pochybnosti.

Na február 2024 naplánovalo vedenie zámorskej NHL ďalší diel Svetového pohára v hokeji. Turnaj za účasti najlepších hráčov planéty je pokračovateľom tradície Kanadských pohárov, založenej v roku 1976. 

Okrem predpokladaného termínu podujatia zatiaľ nie je známych veľa podrobností. Napriek tomu sa turnaj stal v ruských hokejových kruhoch témou číslo jeden. Nečudo. Ruský hokej sa po vojenskej invázii na Ukrajinu ocitol v medzinárodnej izolácii.

Iba reprezentačné tímy

Rusi neštartovali na majstrovstvách sveta vo Fínsku, prišli o právo organizovať budúcoročný šampionát a ich návrat na medzinárodný ľad je v nedohľadne, čo prehlbuje ich frustráciu. Teraz však vetria šancu.

Svetový pohár totiž neorganizuje Medzinárodná hokejová federácia (IIHF), ale NHL. A vedenie zámorskej profiligy v minulosti naznačilo, že by medzi účastníkmi mali byť aj ruskí hokejisti. Má to však háčik. A nie jeden. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ovečkin a Malkin proti Slovensku? NHL váha, či pozve Rusov na Svetový pohár