V extralige hrával aj za Slovan, teraz posilnil jeho veľkého rivala

Kanadský obranca Alex Breton v drese Slovana Bratislava.
Kanadský obranca Alex Breton v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|8. feb 2023 o 18:45

"Išli sme na istotu," povedal Gabriel Spilar.

KOŠICE. Kanadský hokejový obranca Alex Breton sa stal hráčom HC Košice. O novej akvizícii v tíme Oceliarov informoval klubový web.

Kanaďan sa po ročnej prestávke vrátil do slovenskej extraligy, v ktorej už obliekal dresy Banskej Bystrice a Slovana Bratislava.

Breton začal prebiehajúcu sezónu 2022/2023 v zámorskej súťaži ECHL, z ktorej sa presunul do tímu AHL Belleville Senators. V slovenskej extralige doteraz odohral celkovo 100 zápasov, v ktorých si pripísal 13 gólov a 47 asistencií.

"Z prestupu do Košíc sa veľmi teším and neviem sa dočkať, kedy si zahrám pred najlepšími fanúšikmi v lige. Čoskoro dovidenia," povedal Breton.

"Pri Bretovi sme išli na istotu. Pozná slovenskú ligu, prostredie a aj väčšinu hráčov. Je to typ útočného obrancu v dobrom veku a sme presvedčení, že bude platný hráč," uviedol športový manažér Gabriel Spilar.

Podľa neho Breton pravdepodobne nebude posledná posila:

"Po odchode Colina Campbella nám chýba ešte jeden kvalitný center. Pracujeme na tom, ako aj na rozšírení a vystužení kádra pred play off, keďže šírka kádra určite zohrá svoju rolu. Sme však limitovaní aj ekonomickými možnosťami."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V extralige hrával aj za Slovan, teraz posilnil jeho veľkého rivala